Hur vet man att förlossningen sätter igång?


Jag har ju förstått att det inte går till som på filmer då en flod av vatten kommer och kraftiga värkar sätter igång. Snarare sipprar lite vatten i taget ut (om vattnet alls går) och man har en diffus mensvärk-liknande smärta tillsammans med molande ländryggssmärtor.

Jag svär, igår började jag nästan misstänka att denna bebis ville komma ut tidigare. Jag hade verkligen "mensvärk" och ont i ländryggen. Så ont att jag inte visste hur jag skulle sitta eller ligga :( Men dessa smärtor kommer ju och går i och med min gamla ryggvärk i kombination av foglossningar. Och rätt hade jag, jag gick och lade mig för att sova och nu efter en god natts sömn är de borta :)

Min fundering är ju då, om man har dessa smärtor av och till hur ska man då veta när förlossningen sätter igång? Men samtidigt förstår jag ju att man kommer att känna skillnaden när man väl är där ;)

Kommentarer
Postat av: Sanne

Jag hade molande typ mensliknande smärtor natten innan...sen ingenting förrän på eftermiddagen då det smärtade till i höftpartiet. Smärtorna kom med jämna mellanrum..men inget vatten gick, de fick ta hål på fosterhinnan på förlossningen.

2012-03-11 @ 10:49:07
Postat av: Malin

Som jag fattat de av de runt omkring mig (uppenbarligen inte utav egen erfarenhet ;) ) Så kan man gå med dessa smärtor länge, förvärkar och sammandragningar, tydligen skillnad på de också... men allt är förberedande inför den förlossning som väntar... =) Du får nog bara ta det lugnt, härda ut och så kommer du förhoppningsvis märka när det väl är på gång sen :P

2012-03-11 @ 11:13:21
URL: http://oceanbreeze.blogg.se/
Postat av: Victoria

Det kanske var förvärkar. Jag hade lite mensliknande

Värk i rygg veckorna innan. Men jag lovar dig du märker. För mig började med såna värkar som du beskrev på morgonen men försvann efter ett tag. Det som var annorlunda var att efternågon timme eller två minns inte riktigt, så återkom det. Sen försvann det igen. Men på kvällen började värkarna komma oftare och var kortare och slutligen väldigt intensiva. Vattnet gick aldrig självmant.

Kan säga att det ändå var diffust vad det var jsg kände tills kvällen då de började komma oftare. Sa inte till jonny vad jag kände förrän på kvällen.

Rekomenderar er att skaffa en sån där värk app som finns till iphone så kan ni klocka värkarna.

2012-03-15 @ 16:52:32
Postat av: Linda

Tack för alla svar :) Ja,d et är väl kroppen som förbereder sig inför förlossning men man blir ju lite osäker när man väl ligger där och har ont. Vi får hoppas lillan stannar där inne åtminstone några veckor till.

Postat av: hanna b

Haha, jag skulle säga att man har inte en aning och vips, så vet man 100. Även om jag hade min andra förlossning för fyra månader sen så sa jag kl 18 att det var nog inte på g idag, kl 22 var vi på väg in till BB. Jag hade inte en aning men så plötsligt så fattade jag bara... kanske för att det gjorde så sjuuuukt ont. ;)

2012-03-28 @ 14:58:50
URL: http://hannabjorkstedt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback