Sammanfattning av graviditeten


Igår var vi hos barnmorskan igen för lite rutinkontroller som järn, blodsocker, blodtryck, hjärtfrekvens osv. Allt såg finemang ut, lillan växer som hon ska.

Sedan var det dags att sammanfatta vår graviditet, lätt och svårt på samma gång. Visst jag har haft alla småkrämpor man kan ha som illamående och halsbränna, och när jag varit mitt uppe i det har det varit tufft. Men nu i efterhand måste jag säga att i överlag har jag haft en relativt lätt graviditet, jag vet att många har det mycket värre. Det som förvånat mig mest är att jag inte haft mer besvär med ryggen än jag haft med tanke på mina tidigare ryggproblem, det var bara en kort period där i november när kroppen vande sig vid ombelastningen men sen dess har jag inte alls haft några större problem, faktiskt till och med bättre än i vanliga fall.

Anledningen till att jag mår så bra nu på slutet är nog att jag beslutade att gå på havandeskapsledigt redan två månader innan förlossning. Nu har en månad av denna tid gått och jag har hunnit pyssla på med småsaker som behövdes göras vilket lättade stressen psykiskt och dessutom sova ca 10 timmar om natten med vilopauser på dagen vilket lättat fysiskt.

Nu hoppas jag att de kommande 0-5 veckorna går lika bra :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback