28
FEB 2013
19:46

 

0

Medan jag sitter här och nattar lillan så tänkte jag att vi kör en liten sammanfattning av hur det går med att hon sover i eget rum sedan en tid tillbaka. Det går bra! :) Hon har inget problem med att somna här inne med oss som sällskap i fåtöljen bredvid. Nätterna är varierade, 1-2 uppvak om natten med välling/amning, så det är också lite bättre än tidigare. Svårt att säga om det beror på eget rum eller om har tagit sig ur en fas bara. Men huvudsaken är att vi alla tre är nöjda över flytten :) Det är skönt att ha fått tillbaka sitt sovrum och slippa tassa på tå och knappt våga prata för då väcker vi vår lättväckta tös. Sen får vi väl se hur länge vi är ifred där inne innan hon redan är stor nog att komma trippade över vid behov...  

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Sovrutin, eget rum,

 

 

28
FEB 2013
16:26

 

0

 
Igår och idag valde lillan att det var dags att stiga upp just innan 6.30 till sin mammas förskräckelse. Men oj så mycket man får gjort med två extra timmar (den senaste tiden har hon vaknat 8.30)! Jag har redan bloggat en hel del och fixat bilder och text till detta, slöat i soffan till nyhetsmorgon, betalat räkningarna, gjort den dagliga plocken i lägenheten, fixat lunch till oss, sorterat om i de flesta köksskåpen, pysslat lite, varit och hämtat post, tagit en promenad.. och klockan är bara fyra! Men jag känner mig pigg trots allt! Lika bra att fortsätta med middagen när man ändå har ångan uppe. Tror ni jag kommer vara social ikväll till film med prinsen? Däckar säkert redan vid åtta :P

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Promenad, Städa, rutiner,

 

 

28
FEB 2013
11:30

 

0

 
I alla fall så är detta det bästa köpet jag gjort på länge! I tisdags när vi var och shoppade så fyndade jag stort på InterSports outlet butik. Jag inhandlade ett underställset (tröja+byxa) från McKinley, ett tjockt pannband och vantar från EC, en microfleecejacka från Didrikson, ett par microfleecebyxor i okänt märke, en mössa från Lindeberg, ett till underställset (tröja+byxa) från okänt märke och ett par ordentliga ullsockar från McKinley. Och vad fick jag betala för detta? 320kr!!!
 
Nu är jag redo för en skoterhelg i stugan till påsk! Och för kommande år av vinterlekar med lillan :)

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: Jacka, Mössa, Sockar, Vantar, Vinterkläder, byxor, pannband, tröja, underställ,

 

 

28
FEB 2013
08:20

 

3

**VARNING för långt inlägg, men jag behöver skriva av mig efter vad jag var med om igår."
 
 
Men vi tar det från början. För några dagar sedan ringde en f.d. kollega mig om ett jobberbjudande hon fått nys om som hon tyckte passade mig som komplement vid sidan av mitt vanliga jobb. Hon var väldigt hemlighetsfull, men sa att det hade med hälsa att göra och var väldigt spännande. Jag gick väl med mycket skeptis med på att mötas, jag har ju mkt tid över nu när jag är mammaledig och kan ju ställa upp att mötas. Tydligen så skulle en kollega till henne vara med också för att hon kunde förklara vad det hela innebar mycket bättre.
 
Igår kväll var då på detta möte. Och ja, de fick det att låta som ett jobberbjudande till en början. "Vi arbetar i ett team om tre och letar efter EN till person till vårt team.." De frågade lite grann om min situation just nu i arbetet, och vad jag strävade efter i framtiden; mer ansvar? mer fritid? mer pengar? Första delen handlade sen om en massa information om människokroppen, åldrandet och ett genombrott i forskningen. Jag fick se första delen i två informationsfilmer. Men det tog säkert en timme innan de kom fram till vad som jag egentligen skulle göra, med frågan "Låter det intressant? Är du intresserad?" Efter återkommande svar från mig som "Ja, det låter intressant. Ja, beroende på vad som förväntas av mig, vad jag ska göra, hur mycket tid jag ska lägga ner".
Det var väl egentligen sista kvarten (mötet tog typ 1,5timmar) som gav mig några svar. Det hela underströk de var inte ett pyramidspel! Men, jag skulle vara med och marknadsföra dessa banbrytande produkter. Produkterna (krämer och kosttillskott m.m.) var naturliga och har en evidensbaserad effekt (vilket är viktigt för mig som sjuksköterska då jag inte får sälja annat med  min legitimation). Hur ska jag marknadsföra produkterna då? Jo, jag skulle först testa produkterna själv och sedan boka upp liknande möten som denna med mina vänner. De skulle sedan köpa produkterna eller helst själv också börja distribuera. Vad är skillnaden till pyramidspel? (som är olagligt i sverige). De visade drömscenarier som att om jag "fick med 4-5 vänner i mitt team"  (värvde, med andra ord för mig) så skulle jag ha en årsinkomst på 300 000kr och då kunna ta beslutet om jag ville jobba med detta på heltid och sluta mitt "vanliga" jobb. Men redan om jag fick med 2st så skulle jag få en resa till Köpenhamn för mig och min sambo, och t.o.m en resa till USA om jag fick med 5st.
 
Jag gick från mötet med blandade känslor. En varningsklocka i maggropen sa att detta låter ju för bra för att vara sant. Men var jag bara cynisk och missade en stor chans till extra pengar till vårt drömhus eller ett arbete med de fria arbetstiderna jag söker efter? Vi bokade i alla fall ett uppföljningsmöte på lördag då jag skulle få ta med prinsen och han skulle få samma information, vilket var viktigt för mig. Det är lätt att svepas med på dessa möten, filmerna har en "sektliknande positiv anda" som ngn skrev så bra på nätet sen när jag läste på. Att jag sedan kommer dit utan några som helst förberedelser känns inte heller rätt, vilket då kändes bra med ett uppföljningsmöte som gav mig chansen att göra lite efterforskningar. 
 
Efter mötet så mötte jag upp prinsen på ett café och vi satt och diskuterade ihop oss. Först så såg vi ju möjligheten till extrapengar till drömhuset förstås. Men sen när vi började tänka efter så innebar ju arbetet att vi skulle "locka med" våra vänner på samma deal som vi själva inte kunde stå fullt ut för. För i slutändan när jag skulle återberätta detta för prinsen så insåg jag ju att jag visste nästan inget om själva produkterna, utan mötet hade gått ut på "affärsmöjligheten".
Vi googlade en massa, och åsikter både för och emot finns ju självklart. Många kritiserar för att detta är ett annat sorts pyramidspel då man gått runt lagarna genom att inkludera en produkt till försäljning, och att denna produkt oftast är svårsåld. Pengarna till företaget kommer genom att alla disturbitörer köper "startpaketet" inte försäljning av själva varorna till kunder. Sen finns det ju en massa solskenshistorier om dessa MLM (Mulit-level marketing, "Nätverksförsäljning") företag då människor tjänat en massa pengar. Dessa människor menar att MLM inte alls är som pyramid då det inte är de som är överst som tjänar mest, utan det är den som arbetar mest som tjänar pengarna och du får provision för endast 6 led nedåt, vilket betyder att "alla är på toppen".
 
Vad beslutade vi då? Det är många åsikter på nätet, men få historier om hur det verkligen är att jobba med Nu Skin?  Tankar som: "Skriver man på ngn slags tysdnadsplikt för att inte sprida information?" slår mig. En dålig känsla av att utnyttja min vänner, slår mig också. Det var två sidor på nätet som förstärkte vårt beslut att avstå från detta erbjudande (jag ska ringa och avboka mötet).
Den första var en litteraturstudie som hette "MLM företag - affärsmöjlighet eller lurendrejeri?"  (en PDF fil) som kom fram till slutsatsen att det kan vara till både för- och nackdelar för distributörerna då de kan starta en egen verksamhet till en låg kostnad. Men även denna studie visar att det kana vara svårt att rekrytera in nya till nätverket. (I.Karlsson & A.Pettersson, 2003). Men spiken i kistan blev denna introduktionsguide från just Nu Skin (en PDF fil) till sina distrubitörer som innehåller ordagranna guider och manuskript om hur allt från det inbjudande telefonsamtalet till informationsmötena skall gå till. Jag kände igen allt på mina samtal, vilket gjorde att allt de gjort och sagt nu känns falskt och påhittat.
 
Nu har jag inte alls fokuserat på produkterna i sig och jag har ingen aning om de fungerar eller ej, men tillvägagångsättet är ett sätt jag inte vill arbeta på. Jag är helt för att nätverka med sina vänner och kollegor för att få drömjobbet, tipset om drömhuset till salu osv, men inte för att tvinga på mina vänner att köpa produkter av mig för att jag ska tjäna så mkt pengar som möjligt. Men jag är jättenyfiken på vad ni tycker! Skulle ni vara intresserad av att jobba på detta sätt? Eller har ni t.o.m. jobbat med detta och vill delge era erfarenheter?

 Kategori: Gott och Blandat,
Taggar: MLM, Nu Skin, Nätverksförsäljning, jobb,

 

 

27
FEB 2013
13:44

 

0

 
Igår tyckte jag då det var dags att plocka fram lite vårfärger i garderoben, först ut korall! Och ja.. glasögonen är fortfarande på. Domen efter i måndags var linsfritt i åtminstone 5 dagar, men helst hela veckan. :( Så jag kämpar på.

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Glasögon, Klocka, Väska, kofta, shorts,

 

 

27
FEB 2013
08:57

 

0

 
I september gjorde jag en liten redovisning hur en höstdag med en 4-månaders bebis kan se ut för mig som mamma. Fortfarande är den vanligaste frågan jag får av vänner som inte har barn "Vad gör du hela dagarna när du är mammaledig?". Så jag tänkte vi gör en uppföljning om hur en dag med en nu snart 10-månaders bebis ser ut för mig.
 
Mina dagar varierar självklart beroende på lillans behov, men vi har hittat till våra rutiner så både hon och jag blir nöjd med dagen. Varje dag ser väl inte exakt likadan ut men de är väldigt snarlika. Så här kan en dag se ut för mig och lillan när prinsen jobbar.
 
7.30 Godmorgon! Lillan vaknar mellan 7-8.30 och väcker mig med sitt jollrande i sängen. Dags för blöjbyte.
8.00 Frukost. Lillan får sin välling i TV-soffan. Efter en stunds mys tillsammans så fixar jag sedan frukost till mig själv som jag också äter framför nyhetsmorgon medan lillan leker på golvet. Undertiden så multitaskar jag med lite surfande och bloggande.
9.00 Förmiddagsvila och mellis. Beroende på vilken tid lillan har vaknat så blir det kanske en förmiddagsvila på 30min inomhus i vagnen. Men vaknar hon efter 8, vilket oftast är fallet, så behöver hon ingen vila. Även beroende på när frukostvällingen intas så blir det kanske ett mellanmål för lillan, men även här så klarar hon sig utan detta om hon äter efter 8.
9.30 Morgonbestyr. Dags för resten av morgonbestyren och byta bort från pyjamaser för oss båda.
10.00
Hushållssysslor. Det finns alltid något som behövs göras i hemmet. Dagligen behövs det vanliga "plocket" efter gårdagskvällen med lite kläder och disk osv. Tvättar gör jag ca 2ggr i veckan, storstäd en gång i veckan, småstäd en gång i veckan osv. Just denna dag var det plocket och tvätt som behövdes göras.
Under tiden hänger lillan med mig, och vi gör allt till en lek tillsammans.
Öppna förskolan. En gång i veckan går vi till öppna förskolan under denna tiden.
11.30 Lillans lunch. Jag värmer mat från gårdagen (eller gör nytt) till lillan och sedan hjälper jag henne att få i sig den. När hon är mätt så är det dags för ytterplaggen på och ut i vagnen på balkongen för lunchvilan som brukar vara 1-3timmar, men som oftast 1,5timmar.
12.00 
Egentid. Jag börjar med att få i mig lite lunch och sedan har jag egentid medan lillan sover. Här fokuserar jag bara på mig själv och vad jag vill göra denna dag. Oftast blir det mys i soffan till en TV-serie eller surfande en stund, följt av ngt projekt jag har pågående (måla, fixa, pyssla) beroende på hur länge lillan sover. En motionsrunda med vagnen sker de dagar lusten faller mig in. Har jag en fika/lunchdejt med en kompis så är det under denna tiden, då beger jag mig direkt när lillan somnat. 
14.30 Mellis. Vid den här tiden så har oftast lillan vaknat så då äter vi lite mellanmål, hemma eller i farten.
14.40
Lek/Ärenden/Projekt/Utomhustid. Beroende på lillans humör så blir det udner den här tiden aktiv lek med henne, eller så leker hon själv med mig i närheten. Den senaste tiden har det trista snövädret inte lockat till någon utomhuslek, men det blir nog mer av det nu när våren kommer krypande.
16.00
Middagsförberedelser. Så långt jag hinner och kan så förbereder jag middagen tills prinsen kommer hem.
16.30  Välkommen hem! Prinsen kommer hem :) Och kvällen tas tag i och vi hjälps åt med det som skall göras som middag, träning, handla eller bara mysa.
 
 
Vad säger ni andra mammalediga, vad gör ni om dagarna?

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Mammaledig, rutiner, småbarnslivet,

 

 

26
FEB 2013
20:48

 

0

 
Idag har vi haft en sådan där mysig familjedag tillsammans, bara vi tre. Istället för att bege oss till galleriorna så gjorde vi som andra barnfamiljer och begav oss till stormarknaderna istället ;) Vi fick några ärenden gjorde men spanade också in bokrean på ICA maxi, besökte en InterSport outlet och storfyndade. Dagen avslutades på MAX, när vi ändå var i närheten liksom ;)
 
Ni har väl inte missat att jag har instagram? Där kommer det oftast fler bilder när jag är på farten. Ni hittar mig som Lindasfagravarld. Jag tycker det är ett bra komplement för att ta bilder som sedan kanske kommer att användas till bloggen.
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Bokrea, Max, familjedag, shopping,

 

 

26
FEB 2013
11:53

 

0

 Idag välkomnar jag våren med färgen korall! Bättre outfit bilder kommer senare, nu ska vi iväg!

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Korall, Läppstift, Plånbok, kofta,

 

 

26
FEB 2013
09:05

 

0

 
Jag har sovit en hel natt!! När hände det sist?! Och att sen få slå upp ögonen av att vara utvilad i en tyst lägenhet är en obeskrivligt underbar känsla :)
 
Prinsen är ledig idag vilket betyder att vi delade på nattansvaret, och han var först ut. Men vi hade båda turen att första uppvaket var först vid 5.30 då prinsen fick gå upp. Och jag hade då dubbla turen att det aldrig blev en andra gång, utan jag vaknade strax före åtta av mig själv och kunde ligga och slösurfa lite på mobilen i tystnaden. Sen när jag steg upp efter halvnio och kikade in till lillan så sov hon ännu sött.
 
Nu sitter vi båda och myser i TVsoffan med vällingen till nyhetsmorgon medan prinsen tar en sovmorgon.
 

 Kategori: Babysnack, Dagbok,
Taggar: God morgon, Morgonmys, sovmorgon, sömnvanor,

 

 

25
FEB 2013
10:16

 

0

 
Det hade jag missat! Här skyndar jag och lillan oss iväg för att vi ska hinna hänga lite på öppna förskolan och så möts vi av en skylt som säger att det är sportlovsstängt :( Lillan blev så less att hon lade sig ner och tog en tupplur i vagnen istället, och jag traskade hemåt. Attans att jag inte tog på mig promenadvänliga skor, då hade jag ju kunnat ta en runda. Jaja, det finns alltid sysslor som väntar hemma innan det är dags för ännu en synundersökning.
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Promenad, sportlov, öppna förskolan,

 

 

24
FEB 2013
18:51

 

0

 
Nu börjar lillans rum ta form :) Igår åkte den gamla handdukshållaren upp ovanför hennes säng. Där hänger de små babyconversen som mamma virkat till henne, och snutten vilar här under vakentiden. Ovanpå har vi namntåget hon fick av sin mormor och morfar i doppresent. Näst ut är andra väggen ovanför sängen som ska smyckas ut.
 

 Kategori: Inredning - Lillans rum,
Taggar: Spjälsäng, hylla, namntåg,

 

 

24
FEB 2013
10:24

 

0

 
Äntligen vaknar vi upp till att solen kikar fram! Det har varit allt för många dagar med grådis eller snö. Vädret till ära så planerar jag och lillan att ta en promenad till Farsta centrum nu när prinsen jobbar. Velar bara vilken väg vi ska gå, dit eller hem.. eller tur och retur, orkar vi det?
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Promenad, Solsken, tulpaner, vår,

 

 

22
FEB 2013
10:07

 

0

 
I förrgår var jag på min årliga synundersökning för linserna. Tyvärr så visade det en påbörjad infektion på hornhinnan så nu är jag ordinerad till att låta bli linserna och mascara ett tag i den mån det går. Det är så ovant att bära glasögon hela dagen! Man vänjer sig så fort vid den firhet linser ger en. Återbesök på måndag, så får vi se åt vilket håll det går..
 

 Kategori: Träning / Hälsa,
Taggar: Glasögon, Linser, Syn,

 

 

21
FEB 2013
20:47

 

1

 
Jag och prinsen satt just och kollade på ett program om jakten på drömhuset i England när de visade ett sovrum med den perfekta planlösningen enligt mig. Självklart skissade jag snabbt av den för att spara inför vårt eget drömhus ;) Kolla bara vad praktiskt med klädkammaren bakom gaveln på sängen. Jag var inne på en liknande idé för en massa år sedan då jag hade ett extremt stort sovrum, men då med hjälp av garderober som sänggavel.. detta var ju en bättre lösning med en riktig walk in closet. Sen om man har en stor gemensam eller delar upp den i två är ju ett senare beslut.
 

 Kategori: Inredning - Inspiration,
Taggar: Drömhus, Planlösning, Sovrum,

 

 

20
FEB 2013
18:12

 

2

 
I alla fall enligt min nya tischa från Gina Tricot ;) Vi får väl se när man tar sig över atlanten och besöker staden på riktigt..

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: Gina Tricot, T-shirt,

 

 

20
FEB 2013
12:54

 

0

 
Jag har spenderat förmiddagen med att gå igenom lillans garderob inför våren för att se vad som behöver kompletteras. Det är så roligt att spana in nya plagg nu till lillan när man ser hennes personlighet växa fram! Det är svårt att föreställa sig när de små ligger i magen och man köper lite kläder, sen kommer de ut och man får se vilka färger de klär i.. och nu bidrar även personligheten. Jag föreställer mig vårt lilla busfrö i ngt liknande ovan som jag såg i skyltningen på H&M i galleriagången här förra veckan.
 
Passade precis på att spana in lite på deras hemsida också och plockade ihop favoriterna just nu. Vi får se vad som inhandlas hem dock, för lillan har mycket kläder än så länge.. men allt är inte riktigt hennes stil då det är mkt presenter och ärvda kläder. Lite nytt ska vi då unna oss :)
 

 Kategori: Garderob - Babykläder,
Taggar: Babykläder, H&M,

 

 

19
FEB 2013
20:39

 

0

 
Jag har varit ute efter ett par låga boots med lägre skaft ett tag nu, och förra veckan hittade jag dessa godingar på Belle Shoes rean. Perfekta!

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: Boots,

 

 

19
FEB 2013
12:51

 

0

 
Idag tog vi oss äntligen iväg till öppna förskolan igen efter julsemester, sjukdomar och besök. Lillan stormtrivdes bland alla barn och legokorgen var en storfavorit.
Jag tror vi ska försöka ta oss iväg dit en gång i veckan i alla fall, det är nog bra med den sociala biten för lillan (och för mig med alla trevliga föräldrar där) annars blir det lätt att hon bara hakar på mina aktiviteter. Tyvärr så har de bara öppet måndagar och tisdagar, och måndagar är ju min städdag och varannan tisdag är prinsen ledig.. hm.. får nog rucka lite på mina rutiner ;) Nej men, varannan tisdag och varannan måndag får det nog bli öppna förskolan så flyttar vi på annat till senare i veckan.
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Socialt umgänge, Veckorutiner, öppna förskolan,

 

 

19
FEB 2013
09:21

 

0

 
I söndags när vi var och åt en sen lunch på Vapiano med våra gäster så invigde jag några av mina nyinköpta plagg från veckans shopping med syrran (bättre bilder kommer senare).

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Jeans, Klocka, T-shirt, halsduk, kofta,

 

 

18
FEB 2013
19:53

 

2

Idag flyttade vi över lillans säng i hennes alldeles egna rum, så ikväll sker nattningen här. Väldigt bra köp den här fåtöljen måste jag säga. Här sitter jag skönt och surfar på mobilen medan lillan rullar runt i sängen och nattar sig själv. Nu hoppas jag hon sover bättre på natten, för på senaste har det blivit en massa uppvaknande och ammande nattetid (typ tre gånger inklusive morgonamningen). Jag tror inte alls hon är hungrig, utan störs av oss på natten.. Vi får väl se om några nätter.  

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Nattning, nattningsrutin,

 

 

18
FEB 2013
16:03

 

0

 
Tyvärr. Jag gillade den nya designen på min blogg, men färgen var inte riktigt jag. Så nu har vi en färggrannare blogg igen! Just nu känner jag mig lite lila.. med inslag av grönt ;) Vi får se hur länge innan det är dags för ändringar igen :p Denna gång hittar ni arkivet längst ned på sidan, men kategorierna kvarstår i rullmenyn här ovan.
 

 Kategori: Blogg / Design,
Taggar: Bloggdesign,

 

 

18
FEB 2013
09:58

 

0

 
Då har vi just vinkat av våra gäster för denna gång :( Men vi ses igen om en månad när vi åker upp till norr. Vi har haft en jättetrevlig vecka fylld med en massa umgänge hemma och på stan. Bloggen har som sagt blivit lite lidande, men det blir det bättring på nu igen. Men först ska jag och lillan ta tag i städmåndag!
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Besök, Gäster, Städa, måndag,

 

 

17
FEB 2013
16:59

 

1

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Guld, Klocka, Klänning, Stövletter, ringar,

 

 

16
FEB 2013
20:51

 

0

Här dyker vi ner i godsakerna till melodifestivalen. Bloggen bortprioriteras lite nu när vi har gäster men det hoppas jag ni förstår :) Idag har jag och prinsen varit barnvakt medan de andra hängt på stan och ätit ute. Nu sover barnen och vi myser ner oss i sofforna.

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Lördagsmys,

 

 

16
FEB 2013
11:50

 

0

 
Igårkväll var syster min och hennes kille snäll och erbjöd sig att vara barnvakt så jag och prinsen fick en datekväll. Härligt med en kväll av vuxentid på restaurang och bio :) Sådana här kvällar behövs som småbarnsförälder!
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Datekväll, Restauranger, Vuxentid,

 

 

15
FEB 2013
12:43

 

0

Eller snarare kortförvaring, för kontanter har jag ju nästan aldrig. Syrran hittade en grymt snygg plånbok igår, så jag var ju tvungen att härmas lite ;) Men jag valde att tjuvstarta våren lite med en härligt korallig färg, syrran körde på marinblå som var riktigt fin den också.  

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: Plånbok,

 

 

14
FEB 2013
21:22

 

0

 
Jag känner mig lite som killen i trissreklamen: "Vi skulle ju köpa ngt litet". Här köpte jag bara ett sött kort till prinsen eftersom vi sa att vi inte ska köpa ngt utan gå på date i helgen istället. Men här kommer han med guldklockan jag önskade mig! Och kommentaren jag får till svar "Blommorna var ju så dyra och dör snabbt, så lika bra att lägga pengarna på ngt som kvarstår." Sant i och för sig... men vi skulle ju inte köpa ngt! Lyhörd är han dock min prins och kommer ihåg exakt vad jag vill ha! :)
 

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: Jet Set, Klocka,

 

 

13
FEB 2013
11:06

 

0

 
I måndags var vi förbi IKEA en sväng för att köpa en extra barnstol nu när lillans kusin är på besök. Självklart svängde vi förbi fyndhörnan, och denna gång gjorde jag riktiga fynd! Textil korgarna var överfulla nu när de håller på att renovera, så jag kom hem med min efterlängtade ludde päls och två prydnadskuddar. Jag har inte bestämt vart jag ska ha dem än, men de var ju så billiga och precis i våra färger så då är det klart man passar på. ;)

 Kategori: Inredning - Vårt vardagsrum,
Taggar: Prydnadskudde, ikea, päls,

 

 

12
FEB 2013
20:16

 

0

Denna feta tisdag börjar lida mot sitt slut. Dagen har jag spenderat med prinsen, lillan, syster och systerdotter. Förutom turen till stan för fiskpedikyren så har vi mest chillat hemma och umgåtts. Tre semlor fick vi med oss hem från ett konditori också, gott men en gång om året räcker för mig. Äter ni semlor?  

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Besök, Fettisdag, Semla,

 

 

12
FEB 2013
14:17

 

1

Idag blir jag och syrran fin om fötterna med hjälp av små firrar :) Än så länge vet jag inte riktigt vad jag tycker.. Skönt när jag inte tittar på dem, känns typ som att fötterna ligger i kolsyrad läsk, men lite äckligt när man ser dem simma runt.. Hoppas fossingarna blir mjuka och fina nu!
 

 Kategori: Dagbok, Skönhet,
Taggar: Avkoppling, Behandling, Fiskpedikyr, Fötter, Spa,

 

 

11
FEB 2013
20:42

 

0

Ibland har man riktigt flyr! Samma dag som jag skrev om sagofåtöljen jag önskade in i lillans rum så hittade jag dels en beige fåtölj som en kille sålde på blocket. Men inte nog med det, jag hittade även ett rosa överdrag som en tjej sålde till samma modell :) så nu står denna rosa tron i vårt vardagsrum och väntar på att få flytta in i lillans rum r våra gäster åkt hem.  

 Kategori: Inredning - Lillans rum,
Taggar: Begagnat, Blocket, Fåtölj,

 

 

11
FEB 2013
11:37

 

0

 
I förrgår under mitt planlösa vandrande på stan hittade jag en underbar klänning (Amy dress) från Dry Lake på rean :) Det mjuka följsamma tyget och spetsen gör den romantiskt söt, men sen att den är svart bryter av det hela. Det kommer nog att dröja innan jag inviger den, men till våren och sommaren kommer den att bli så snygg!
 
(Bilder från Nelly)
 

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: Dry Lake, Klänning, Rea, Spets, Svart,

 

 

11
FEB 2013
09:24

 

0

 
De var ett inslag i morse på nyhetsmorgon om barns sömnvanor som jag trodde skulle bli jätteintressant, men den gav väl inga direkta svar.. Men det är ju sant, det är svårt att ge direkta svar när det fungerar så olika för alla.
 
Som jag skrev igår så går nattningarna lättare nu och vi tycks ha kommit förbi den värsta 8-månaders krisen. Vi ska låta nattrutinerna kvarstå som de är just nu ett tag framöver men vår nästa tanke är att lillan ska få flytta över till eget rum snart. Vi tror nämligen att vi stör varandra på natten. Eller vi, prinsen sover gott genom allt ;) Jag däremot är superlättväckt och måste sova med öronproppar, annars vaknar jag bara lillan gnyr trots att det är i sömnen och hon inte vill något. Lillan brås nog lite på mig för hon vaknar lätt när vi kommer in och lägger oss senare på kvällen, ibland sluter hon ögonen direkt igen men ibland störs hon ordentligt och vaknar och vill äta.
 
Vi tror lite på att flytten bör ske snart då hon inte är inne i en separationskris längre men innan hon blir stor nog och förstår flytten...
 
Vad tror ni? När fick era små eget rum?
 

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Nattning, eget rum, nattningsrutin, sömnvanor,

 

 

10
FEB 2013
20:30

 

0

Törs man säga så utan att bringa olycka över sig? Men detta är fjärde natten som lillan somnar som förr i tiden. Godnattpuss och ner i sängen, sen ligger hon där och jollrar och rullar runt upp till en halvtimme och sen slocknar hon. Sötnosen! Skönt för både henne och oss att hon slipper somna ledsen. Håller tummarna att detta håller i sig ett tag i alla fall!  

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Nattning, nattningsrutin,

 

 

10
FEB 2013
12:21

 

1

 
För ett tag sedan skrev jag om gungstolen jag ville ha in i barnkammaren, men jag har skippat den iden nu då jag insett att det är ganska opraktiskt när hon ska ta sig fram själv där inne (kläm/fallrisk). Nu är jag inne på en fåtölj! :) Det blir ju perfekt för eventuella nattamningar som kvarstår när hon snart ska få flytta in i rummet, och även senare för sagostunder innan läggdags.
 

 Kategori: Inredning - Inspiration,
Taggar: Barnrum, Fåtölj, Sagostund, inredning,

 

 

10
FEB 2013
09:56

 

0

 
Igår under vår shoppingrunda och sedan tjejmiddagen så invigde jag den nya tröjan från Zara till ett par enkla leggings och stövlar. Jag gillar verkligen skärningen i ryggen på den, blir snyggt med bar rygg till sommaren.
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Klocka, Leggings, Stövlar, stickat, tröja, zara,

 

 

09
FEB 2013
23:14

 

0

Med disig blick styr jag stegen hemåt. Inte är det pga av rödvin, för varken det glaset eller kaffekoppen på bilden är min, men lika trevligt hade jag ändå med mitt vatten och te (det blev bara inte lika snyggt på bild). Disigheten beror på kladdiga linser som nu mina ögon är less på och bara vill bli av med för att slutas igen och somna. Trött är jag, men trevligt har vi haft som sagt jag och tjejerna. Lillan stannade hemma för första gången utan amning med pappa sin och enligt rapport tycks nattningen gått exemplariskt i alla fall. Det gläder ett mammahjärta som nu känner att hon kan hitta på annat med gott samvete :)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Nattning, amning, tjejkväll,

 

 

09
FEB 2013
14:50

 

0

Efter att jag och lillan ämnat av moster och kusin vid tåget så har vi tagit en oplanerad dag på stan. Mys! Vi har kikat i lite butiker och lunchat, sen när hon somnade för sin lunchvila har jag passat på att bara planlöst strosa på stan och provat kläder i mitt tempo, det var länge sen! Nu är vi på väg att besöka prinsen på jobbet ett tag :)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: City, lunch, lunchvila, shopping,

 

 

09
FEB 2013
11:21

 

1

Det var kanske inte så smart att öka vikt på ALLA stora muskelgrupper samtidigt igår.. Det känns idag vill jag lova! Men lite skönt samtidigt ;)  

 Kategori: Träning / Hälsa,
Taggar: Styrketräning, Träningsvärk ,

 

 

08
FEB 2013
21:18

 

0

 
Dagen bara flög förbi, och blev till och med lite småstressig efter min paus mitt på dagen, men nu har jag precis nattat lillan och inväntar nu vårt besök som hämtas från Arlanda av prinsen. Ikväll kommer min syster med hennes dotter och stannar över natten, sen fortsätter de vidare till en kompis över helgen men kommer åter till oss på måndag och stannar då en vecka :) Yey! Vad mycket skoj vi ska hitta på!
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Besök, Gästrum,

 

 

08
FEB 2013
13:38

 

0

 
Jag lyxar idag med lite egentid så här mitt på dagen när lillan sover. Annars brukar jag försöka få så mycket "måsten" och ärenden gjorde den här tiden, och idag var planen att packa upp tvätten, dammsuga, fixa i ordning lillans rum till tillfälligt gästrum och gå till ica och posta tradera auktioner... men vi tar det senare istället idag ;) Jag kände bara för att mysa upp i soffan till nyaste avsnittet av Greys istället. Och den lyxen har man ibland som mammaledig, att kunna styra dagen som man behagar just för tillfället.
 
 
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: TV-serier, egentid, lunchvila, måsten, Ärenden,

 

 

08
FEB 2013
10:53

 

1

Den nya designen behöver en ny presentation, så här kör vi!
 
Välkommen till min fagra värld!
 
Linda heter jag. Och vem är jag då? Jag är en norrländsk tjej som bor i Stockholm med min sambo och vår dotter som är född i maj 2012. I Stockholm har vi bott sedan 2009 och älskar verkligen staden, men i hjärtat är vi alltid norrlänningar och Luleå är vad vi alltid kommer att kalla "hem". Mer ingående om mig själv som person knåpade jag ihop för ett tag sedan, och det hittar ni här.
 
Jag jobbar som sjuksköterska, men just nu njuter jag av tiden som mammaledig och pysslar på med allt som hör där till. Jag ÄLSKAR att vara mammaledig och mår nog som bäst just nu! Vi fyller dagarna med en massa bus med lillan (antingen hemma eller på öppna förskolan), vi träffar vänner ute på stan över en lunch eller fika med lite shopping på det, vi pysslar på hemma med allt från hushållssysslor till inredningspyssel.
 
Här på bloggen kan ni följa våra dagar som just nu kretsar kring livet som mammaledig med mycket inredning och kläder. Men även lite träning, bakning och handarbeten. Kika igenom kategorierna så hittar ni kanske något ni gillar. Hoppas ni tar er tiden att lämna gärna ett fotspår i form av en kommentar eller två :) Gillar ni vad ni ser så lägg till mig på Bloglovin så missar ni inte något i framtiden.
 
Kramar från Linda!

 Kategori: Gott och Blandat,
Taggar: om mig, presentation,

 

 

08
FEB 2013
08:17

 

1

 
Familj och vänner som varit uppmärksamma har nog redan sett att fotobloggen har uppdaterats med foton på vår lilla tjej som blivit 9 månader, även några från bakom kulisserna och en kompott av januaribilder. Ni andra som har lösenord, kika in!
 

 Kategori: Foto,
Taggar: Fotobloggen,

 

 

07
FEB 2013
18:37

 

2

 
Har ni hunnit kika in den nya bloggdesignen? Vad tycks? Jag kände för att byta ut allt det rosa och satsa på en enklare och mindre färggrann design så kommer bilderna och inläggen bättre fram. Sen har jag utmanat mig själv med små finesser som jag inte kunnat tidigare inom bloggdesign. Jag är då nöjd! Sen vet jag inte om det ser bra ut i alla läsare, explorer fungerar då bra..
 

 Kategori: Blogg / Design,
Taggar: Bloggdesign,

 

 

07
FEB 2013
14:49

 

2

 
Jisses! Prinsen fotade mitt hår bakifrån imorse och HERREGUD vad långt det blivit! Inte så konstigt då jag inte haft tid att klippa mig på snart ett år. Vilken tur att jag nu bokat in ett besök om två veckor ;)

 Kategori: Skönhet,
Taggar: frisyr, hår,

 

 

07
FEB 2013
09:16

 

0

Vad är det för en dag? Jo, det är ingen vanlig dag för det är lillans månadsdag! ;) Idag blir lillan 9 månader!
 
Det tål att sägas att detta har varit en tuff månad för både lillan och oss. Separationsångesten kom som ett brev på posten efter 8månadersdagen, och lillan hade svårt att vara med än en meter ifrån mamma sin. Och med förkylning två gånger om och magsjuka på det så är det förståeligt att allt från sömn till matvanor har rubbats. Men den senaste tiden har vi börjat se ljuset i tunneln och allt börjar återgå till vårt "normala".
 
Under denna månad så lärde sig lillan efter mycket kämpande att ställa sig upp mot möbler och snart tog hon några trevande steg längs efter soffan. Nu går dessa steg i full fart framåt! Går gör hon också om vi håller i hennes händer och promenerar runt i lägneheten, något hon älskar att göra! Något annat hon älskar att göra är att dansa. Så fort hon hör musik (gärna lite upptempo) så börjar hon shaka loss, sittande eller ståendes spelar ingen roll :)
 
Kärleksfull har hon blivit och bjuder gärna på en massa pussar och kramar! Och en förståelse av våra ord börjar synas, säger vi nej så stannar hon till och igår när jag bad om en puss så fick jag en :) Hennes egna tal forsätter att utöka, och hon pratar en massa, det är bara ingen som förstår henne ;) Tydliga "Pappa" kommer ofta till allt och alla, men "mamma" dök upp i veckan när hon var ledsen (tidigare var det "papapapa" och "mamamama").
 
Efter mycket kämpande med maten, matvägran och återgång till nästan helamning kom vi till slut på att problemet var att hon ville äta själv. Så nu har vi hittat en bra mittenväg vart hon plockar små grönsaker som gröna ärtor (vilket är storfavoriten) medan vi matar annan mat. Välling till natten har vi också börjat med, vilket ratades första kvällen men nu möts med jubel.
 
I och med alla sjukdomar så har vi haft många uppvak under nätterna men nu är vi åter på banan med läggning vid 20, en nattamning vid 2-3 och sedan uppstigning vid 8. Vi gjorde ett försök att avveckla nattamningen men gav upp då det innebar 2timmars vakentid mitt på natten då lillan var vaken och antingen var ledsen eller satt och lekte. Vi får ta nya tag längre fram när hon är mogen för det.
 

 

 Kategori: Babysnack,
Taggar: babyutveckling,

 

 

06
FEB 2013
18:41

 

1

Och jag är långt ifrån iform! Premiärrundan på bandet blev 30min långt med korta intervaller av promenad och jogg. Målet var 1+4min men det blev mer 2+3, men jag tog mig i alla fall 4,28km, alltid något :)  

 Kategori: Träning / Hälsa,
Taggar: Löpning,

 

 

06
FEB 2013
13:54

 

0

 
Jag rensade ju bland mina klockor och gjorde mig av med större delen av dem. Jag har insett att vad jag behöver är en i silver och en i guld så kommer jag långt på de. Jag har faktiskt spanat in en i guld från Jet Set liknande den  ovan, och den i silver var inte så tokig den heller.. Kanske borde passa på nu när de har 50% rea..

 Kategori: Garderob - Spanat,
Taggar: Klocka,

 

 

06
FEB 2013
10:18

 

0

 
Jag har ofta gått förbi cafe Voltaire i Farsta Centrum (har dock aldrig fikat där) och mina ögon har fastnat på deras vackra taklampor/ljuskronor av snäckskal eller liknande. En sådan skulle passa bra in i vårt vardagsrum! Någon som vet vart man kan köpa dessa?

 Kategori: Inredning - Inspiration,
Taggar: taklampa,

 

 

05
FEB 2013
19:15

 

0

 
Nu har mina 26 auktioner på Tradera gått ut. Resultatet? 20 sålda objekt för hela 2400kr!! Tänka sig att de summorna bara har legat och skräpat i klädkammaren. Det är lite så det sporrar en att sälja lite mer ;)
 
Populärast var dessa objekt ovan på bilden som lockade mest bud. De 6 objekt som inte såldes åker upp en vecka till, och säljs de inte då så åker de till loppisen i sommar.
 

 Kategori: Garderob - Till salu!,
Taggar: Tradera,

 

 

05
FEB 2013
13:50

 

0

 
I lördags när vi var på Nacka forum så snubblade vi in på Zara, en butik vi sällan shoppar på, men nu hade de stor rea så vi passade på. Det var en del som följde med in i provhytten men efter lite ransakande så fick dessa två stickade tröjor följa med hem. Fina både nu och till sena sommarkvällar..

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: stickat, tröja, zara,

 

 

05
FEB 2013
09:25

 

0

 
Vi som hade sett fram emot ett besök på Öppna förskolan idag och lek med en massa andra barn. Men inatt fick vi istället besök av magsjukan hos oss :( Vi har klarat oss än men lillan mådde inte bra inatt, eller jo, hon var pigg och glad som vanligt men kräktes en hel del.
Så idag har vi maskinerna igång och tvättar nerspydda sängkläder och lillan ska strax få hoppa ner i ett bad och tvätta sig ren. Som tur är så är hon som sagt pigg och glad och har nu slutat kräkas (hoppas!). Resten av dagen blir då hemmamys med att pytsa i små mängder amning och vatten..

 Kategori: Dagbok,
Taggar: magsjuka,

 

 

04
FEB 2013
16:57

 

0

 
Lillan har trotsat rejält med maten ett tag men nu tycks vi har hittat en balans som fungerar för oss alla. Problemet är att hon vill äta själv och hon behärskar inte en sked än så länge, så plockmat blev lösningen ett tag. Grönsaker hackades i kuber och kokades så mjuka att de inte kan fastna i halsen, men ändå stora nog att hon kan plocka upp dem med sina små fingrar. Det försörjde hon sig på ett par dagar (med amning förstås) och nu accepterar hon att man ger barnmat med sked mellan att hon sitter pch plockar i sig exempelvis gröna ärtor. Matstunderna har blivit så mycket lugnare, utan skrik och bråk ;)
 
Jag trodde aldrig att det skulle vara ett sådant pyssel med maten, allt från allergiska reaktioner till smak, tycke och vilja.. Men vi tar oss framåt och snart så kanske vi ersatt amningen helt, nu ammar hon bara morgon och kväll samt en gång på natten (nej, nattamningen gick inte att ta bort än, men vi minskade den)
 

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Matrutin,

 

 

04
FEB 2013
13:19

 

0

 
Jag börjar tänka om angående vårt skrivbord som skulle agera sminkbord... Just nu står den i lillans rum och agerar pysselbord. Så skönt att ha någonstans att sitta ostört och kunna lämna vind för våg när inspirationen eller tiden tar slut (vid köksbordet eller vardagsrumsbordet måste det ju plockas undan för att göra plats för annat). Jag tror att det får förbli ett pysselbord även när den flyttar in i vårt sovrum.. Sminka mig kan jag ju göra stående vid hallspegeln som jag gör i dagsläget.

 Kategori: Inredning - Lillans rum,
Taggar: pysselhörna,

 

 

04
FEB 2013
09:28

 

1

 
I lördags hängde jag och min lilla familj i Nacka forum och shoppade lite, sedan hade vi gäster över för lite lördagshäng. Dagen till ära blev det denna outfit, snyggt att shoppa i, bekvämt att mysa i soffan med :)

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Armband, Boots, Jeans, T-shirt, halsband, kofta,

 

 

03
FEB 2013
21:13

 

0

Här myser vi till en film med gårdagens rester, och vilka mumsiga rester sen ;) En bra avrundning på en mysig söndag :)  

 Kategori: Dagbok,
Taggar: söndagsmys,

 

 

02
FEB 2013
10:35

 

0

 
Igår blev det fika/mat med tjejer på stan, så då åkte detta på. Den nya kavajen från Gina Tricot invigdes :)

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Jeans, Kavaj, Linne, halsband, ringar,

 

 

01
FEB 2013
13:35

 

0

 
För någon dag sedan kom mitt paket från Buzzador fylld med härliga mellanmål!
 
"Fruktsmoothien som är både rolig för barn, nyttig och praktisk. 100 % ekologisk frukt i praktisk påsförpackning."
 
Igår så premiärprovade då lillan sin första när vi var och fikade på stan. Så vad blev vårt omdöme?
 
Positivt:
  • Absolut en praktisk förpackning att ha med och sedan slänga.
  • God smak.
  • Lagom mängd.
Negativt:
  • Från 6månader står det, men lillan som nästan är 9månader klarar inte av denna förpackning själv. Hon klämmer alldeles för hårt så allt innehåll kommer ut. Och när jag ska klämma ut i hennes mun var det svårt att uppskatta hur mkt som kommer. Men med sked eller smådutta i munnen gick bra :) Förpackningen är nog anpassad för äldre barn som förstår att man ska suga och inte klämma ut allt.

Bli medlem du också på Buzzador så får du testa på nya prudukter gratis!

Har ni testat Nestlés Min frukt? Vad tyckte ni?

 Kategori: Babysnack,
Taggar: buzzador, mellanmål,

 

 

01
FEB 2013
09:49

 

0

 
Det blev några outfitbilder i precis innan jag sprang ut genom dörren till prinsen och lillan som väntade i bilen, så kvaliten är inte det bästa.. och spegeln är dags att putsa ;) Härligt med plusgrader ute och shopping inne i en galleria så man slipper packa på sig en massa kläder.
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Armband, Jacka, Stövlar, ringar, shorts, tröja,

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...