28
APR 2013
09:15

 

0

 
För fem år sedan satt jag hemma i min lägenhet och tänkte jag skulle testa på det här med bloggande och skrev mitt första blogginlägg. Under dessa fem år har så otroligt mycket hänt!
 
Men den senaste tiden har jag känt att  bloggen tar mer tid än jag vill erkänna för mig själv och ger för lite respons tillbaka. Känslan stärktes under den tiden jag jobbade nu för någon vecka sedan, och gav en känsla för hur det kommer att bli när jag återgår till jobbet till hösten. Den lilla tid jag kommer att ha utanför jobbet vill jag inte lägga på bloggen, då vill jag spendera tid med min älskade familj! I mitt allra första inlägg skrev jag "Ska jag ge mig in i ngt vill jag inte göra det halvdant, då ska det vara ordentligt." och nu känner jag att det börjar bli halvdant gjort så det är likabra att sluta nu. Jag har svårt att släppa saker jag redan börjat på och vill lätt att det ska fortsätta i all evighet, men nu har jag tagit beslutet och det känns skönt.
 
Jag tackar så mycket för den här tiden och jag hoppas ni alla har haft lika roligt som jag! Ni är några tappra 100 personer som dagligen har kikat in för att se hur jag har det :) Ni som känner mig kan ju fortfarande följa mig på Facebook (ett tag till i alla fall, för även den tidstjuven funderar jag på att avsluta.. men vi tar en sak i taget). Vill ni däremot fortsätta se bitar ur min vardag så kommer jag att behålla mitt Instagram konto (och kanske bli mer aktiv där nu, vi får se..). För er som lockats hit av mina inredningsfoton så hittar ni mig på Styleroom och där kommer vår lägenhets utveckling fortsätta att dokumenteras. Vill ni har mer än så? Ja då får ni slå en singnal eller sms så ses vi över en fika eller ngt :)
 
Ha det bäst alla där ute!! Stora kramar till er!!

 Kategori: Blogg / Design, Dagbok,
Taggar:

 

 

26
APR 2013
09:44

 

0

 
Våren har kommit till Stockholm och förutom all vårrensning som pågår så väcks tankar om att ändra i inredningen till lite mer våriga färger och material. Plocka bort det mörka och t.ex. pälsen för att ersätta med skirt vitt kanske. Men jag är lite kluven, satsa pengar på att få klart det som än saknas i inredningen i övrigt eller börja satsa på att ersätta det som redan är klart?
 
Ändrar ni inredning efter säsongen?

 Kategori: Inredning - Vårt vardagsrum,
Taggar: inredning, säsongsortera, vår,

 

 

25
APR 2013
20:38

 

0

 
Som ni kanske har märkt så har jag tagit en liten paus från bloggen ett par dagar. Jag har inte försvunnit helt men dragit ned en hel del på inläggen just nu en tid när jag känner att inspirationen sviker. Men den är nog tillbaka inom en snar framtid igen!
 
Idag har lillan varit på sin 1årskontroll på BVC vilket även innebar påfyllning av vaccin. Ajaj, så ont det gjorde att se min lilla tjej så förtvivlad! Men som tur var så gick det över fort och hon var tillbaka till sitt glada själv. Eftermiddagen spenderade vi sen ute i Nacka Forum med prinsen och hans syster med kompis. Vi hittade en härlig lekhörna som roade lillan en stund och vi andra roade oss med shopping.
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: BVC, Nacka forum,

 

 

24
APR 2013
21:42

 

0

 
Lillan sover sedan ett tag tillbaka, prinsen är och fikar med vänner och våra gäster är på sin efterlängtade Bieber konsert... Lugnt och stilla i hemmet. Jag passade på att ta ett litet hemmaspa, eller ja, en låååååång dusch, men det är ju typ som ett hemmaspa och lyx för en småbarnsmamma ;)
 
Dagen har spenderats hemma efter en lång arbetsdag igår följt av en mysig tjejmiddag till sent in på kvällen. Jag har varit så otroligt seg så här på kvällen och nacken har varit stel som en pinne, jag vet inte om jag sovit i någon konstig ställning, suttit i drag i sandlådan idag eller dataarbetet igår. Men det besvärar mig något så enormt så jag ställde in träningen ikväll och tänker ta en tidig kväll i säng.
 
(Bildkälla: House To Home)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Spa, kvällsmys,

 

 

23
APR 2013
17:38

 

0

 Idag har verkligen varit en sådan där skräckexempel dag som får en att undra vad man gör för val när vi väljer att uppfostra lillan i Stockholm. Tanken kom först upp i morse när jag såg denna lilla tjej (max 7år) ensam i kollektivtrafiken under morgonrusningen. Och tanken kom just upp igen när jag satt bredvid några odrägligt högljudda och rent utav sagt elaka fjortistjejer som satt och skrattade åt en hemlös tiggare som bad om pengar och en skallig tjej som troligtvis har gått/går igenom cellgiftsbehandling. Hur uppfostras dessa barn? För det är det vi håller fast vid i tveksamma stunder som denna, det är inte staden det är fel på, utan det är föräldrarna och uppfostringen. Och förhoppningsvis ska väl vi lyckas bättre än så, trots storstad?

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Uppfostran,

 

 

22
APR 2013
21:32

 

0

 
Vad hände det med den här dagen? Helt plötsligt är klockan halv tio! Lillan sover sedan någon timme tillbaka och jag har precis landat i soffan.
Förmiddagen fick en vändning efter att vi stressat iväg till en "öppen" förskola som idag hade stängt pga planeringsdag. Suck! Det måste ju finnas effektivare sätt att förmedla detta till oss föräldrar än att sätta en lapp på dörren. Jaja, vi fick ju en lite promenad fylld av frisk luft.
Eftermiddagen gick åt till ett jobbmöte med lillan i famnen. Det gick faktiskt över förväntan, och hon trivdes där sittandes i min famn och lekandes med mina papper. Kvällen slukades av middag och storhandling. Och det var dagen det i ett nötskal. Välkommen vardagen!
Jag är helt slut ikväll och funderar faktiskt på att gå och lägga mig redan nu så jag orkar med en fullspäckad arbetsdag imorgon...
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: jobb, måndag, storhandla, öppna förskolan,

 

 

22
APR 2013
09:05

 

0

 
I fredags när jag och lillan mötte upp några tjejkompisar från norr på lunch så var det detta jag hittade i garderoben att ta på mig. Tröjan var mitt senaste fynd från Gina Tricot. Bekväm och lagom varm outfit i detta vårväder. Jag tror nästan jag kör på en repris idag under dagens ärenden till öppna förskolan och jobbet m.m.
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Glasögon, Jacka, Jeans, Väska, halsduk, tröja,

 

 

21
APR 2013
19:54

 

0

 
I eftermiddag passade jag och lillan på att vara ute en stund i det fina vädret. Det blev invignning av sandlådan för i år och premiär för lillan. Hon var väldigt fundersam på sanden ett tag, men sen var hon helnöjd. Och bara ett försök att sätta i munnen! Nu måste vi bara inhandla lite uteleksaker också, det hade vi totalt missat.
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: lekpark, sandlåda,

 

 

21
APR 2013
12:37

 

0

 
Vårstädningen fortsätter och här har en massa glas rensats ut från vår lägenhet. Hur många festglas kan ett normalt hushåll behöva? Vi hade då alldeles för många!
 
Städning stod inte på schemat idag, men lillan har de senaste dagarna varit inne i någon frustrerad period och ska sitta på mig så fort jag sitter still, eller komma upp i famnen om jag står still. En reaktion på att jag var borta helt plötsligt jätte mycket i och med jobb de två senaste veckorna kanske? Vi löser i alla fall bådas frustration med att gå runt och städa, då får jag vila huvudet från gnäll (som kommer om hon inte får sitta på mig) och lillan är nöjd och pysslar på hon med medan jag plockar med något. Positivt med det hela är ju att lägenheten får sig en rejäl vårstädning.
 
Men nu är det lunchvila, så jag tar paus och gör något annat ett tag.

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Städa, lunchvila,

 

 

21
APR 2013
09:09

 

0

 
Syster min har återupptäckt sitt syintresse hon hade i tonåren nu när hon varit mammaledig och detta har börjat resultera i barnkläder. Efter vår senaste resa till Luleå kom vi hem med detta söta set bestående av en mössa och scarf i det mest underbar tyg jag sett! Hon syr under namnet Lilla Li Design och bloggen är registrerad och kommer att fyllas på inom en snar framtid. Planen är att hon ska börja sy upp plagg på beställning men jag återkommer om detta så fort allt är i rulians.

 Kategori: Garderob - Babykläder,
Taggar: Mössa, scarf,

 

 

20
APR 2013
18:56

 

0

Idag åkte jag och lillan in och hämtade upp prinsen efter jobbet och tog med honom på en härlig vårpromenad hem. Jag passade på att testa bungypump stavarna min kollega lånat ut till mig över veckan. Först var jag tveksam till effekten, men det var riktigt skönt att få lite rörelse och styrketräning i armarna. Detta är nog speciellt bra för mig som är så stel i nacken och bröstryggen :) vi får väl se hur det känns imorgon ;)

 Kategori: Träning / Hälsa,
Taggar: Bungy pump, Promenad, Stavar,

 

 

20
APR 2013
12:58

 

0

 
Idag när solen strålar väcks vårstädningskänslorna till liv och jag har idag tagit tag i vårrensningen på balkongen. Sedan vi byggde våra förvaringsbänkar på balkongen så har vi blivit mer flitiga på att källsortera våra sopor, ngt som känts naturligt för oss som kommer från Luleå (där det är ett krav). Tidigare har vi dock slarvat då vi inte haft platsen i lägenheten att förvara allt. Men titta så perfekt det är nu! Efter att jag städat ;)
 
Källsorterar ni?

 Kategori: Dagbok, Inredning - Vår balkong,
Taggar: förvaring, källsortera, sopor,

 

 

20
APR 2013
08:57

 

0

 
Det är ju ingen hemlighet att jag fastnat lite extra mycket för vissa Milli-Mo plagg på H&M och lillan börjar nu ha en liten samling av dessa plagg. Senaste inköpet var denna underbara kofta i lite tjockare dubbelstickning som kommer passa bra till nästa höst/vinter :)
 

 Kategori: Garderob - Babykläder,
Taggar: H&M, kofta, millimo,

 

 

19
APR 2013
20:05

 

0

 
Här kommer en recension av fiskpedikyren jag och syrran gjorde i februari, bättre sent än aldrig ;)
 
Upplevelsen: Ja, det skrev jag ju medan jag satt där. Skönt när jag inte tittade på dem, kändes typ som att fötterna låg i kolsyrad läsk, men lite äckligt när man såg fiskarna simma runt.. Dock kallt, då vattnet är kallt för fiskarnas skull.
 
Resultatet av fiskpedikyren då? Ja, fötterna var lite mjukare, men det hade nog krävt en massa behandlingar innan alla förhårdnader är borta (och då har jag knappt några förhårdningar alls). Så nej, detta är inget jag rekommenderar, finns mer effektiva sätt.
 
Priset: Vi köpte denna deal via Let's Deal för 339kr för 2pers och 40min var. (ordinarie pris ska tydligen vara 1180kr).
 
Salongen/Personalen: Salongen dealen var hos var Sweet Ambrosia vid Mariatorget på Södermalm. Salongen var lätt att hitta och lokalen var ljus och fräsch. Men jag är tveksam om jag skulle gå tillbaka dit.. Varför? På grund av servicen.
Visst, tjejerna som jobbade var trevliga, men det var också allt. När vi kom var det många som satt och väntade på olika deals de köpt, och tjejerna i kassan var förvirrade över alla koder som skulle lämnas in som betalning. Detta gjorde de klart tydligt att det var jobbigt! (varför sätta in deals för allt möjligt samtidigt då?) Vi blev visade till stolarna och jag och min syster tog av oss skor och sockar och väntade, var det bara att hoppa i eller? Vi tvekade och frågade efter en stund när det kom en personal förbi "Ja, det är väl klart." var svaret. Vi blev erbjudna något att dricka i alla fall. Sen satt vi där och surrade. Och när en äggklocka ringde kom en tjej och gav oss varsin handduk. Och det var det. Det är kanske så det fungerar, men det kändes inte precis som någon lyxig behandling och bemötning.
Vad saknade vi? Vi pratade om det efteråt, och om VI drev en sådan här salong med denna behandling som är "lätta pengar" (de gör ju inget, fiskarna arbetar ju) så hade vi sett till att kunden kände sig sedd och välkommen. Vi hade visat dem till stolarna och stannat vid kunderna medan de tar av sig på fötterna och under tiden förklarat hur behandlingen går till och vilka effekter man kan förvänta sig. Sedan hade vi lämnat kunden i fred efter att de fått ned fötterna i badet och fått något att dricka. Vi skulle inte ha en synlig äggklocka utan ha koll på tiden på ett annat sätt. Sedan när tiden börjar ta slut skulle vi gå fram till kunden och fråga om de var nöjda, ge dem en varm handduk (vattnet är ju iskallt) och erbjuda någon väldoftande fotsalva. Och när kunden har åter skorna på visa dem ut och säga hej då och önska dem välkomna åter. Allt detta saknade vi på Sweet Ambrosia (ja allt  förutom drycken vi blev erbjudna men tackade nej till)
 
Denna recension kommer till en följd av att jag handlar deals ganska ofta, men innan jag köper så försöker jag hitta ärliga recensioner på nätet om salongen jag ska till. Tyvärr så hittar man sälla dessa recensioner utan får chansa på att stället är bra. Så framöver kommer jag att komma med mina personliga upplevelser av själva behandlingarna och salongerna samt personalen.

 Kategori: Skönhet,
Taggar: Fiskpedikyr, letsdeal,

 

 

19
APR 2013
11:54

 

0

 
Lillan har växt ur sina babytossar och istället för att köpa nya så tyckte vi det var dags för första skoparet! Och självklart blev de dessa vi kikat in på SkoPunkten och även lagt upp på hennes önskelista, men vi kunde inte vänta ;) Så nu sitter hon i vagnen och ser cool ut i sina nya sneakers ;)
 

 Kategori: Garderob - Babykläder,
Taggar: sneakers,

 

 

19
APR 2013
09:15

 

0

 
Idag är jag åter tillbaka till min mammaledighet :) Känns skönt, men samtidigt roligt att jag kommer att jobba ca en dag i veckan en tid framöver.
Dagens planer blir lunch med vänner på stan efter lite morgonmys här. Sen ska vi möta upp prinsen efter jobbet och jag ska på ännu en synkontroll, håll tummarna för mig nu! Vi hörs mera under dagen, nu ska jag återgå till leken ;)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Mammaledig, jobb, lekar,

 

 

18
APR 2013
20:19

 

0

 
Jag kan komma på en massa ursäkter till att det gick tungt idag i löpspåret, som en seg kropp efter en dags degade hemma eller mental spärr när jag åter gick till min gamla runda. Men skitsamma! Det gick tungt, men jag tog mig ut och tog mig runt! Det är viktigast!
Nya löpdressen jag inhandlade på Stadium förra veckan fungerade då perfekt! Jag insåg att jag börjat löpa tidigare i år (och så är våren senare) så jag behövde köpa lite varmare kläder än linne och shorts ;)

 Kategori: Garderob - Nytt!, Träning / Hälsa,
Taggar: Löpning, Träningskläder,

 

 

18
APR 2013
15:27

 

0

 
Idag har jag och prinsen en ledig dag tillsammans och hittills har vi bara myst på här hemma medan regnet öser ner utanför. Nu medan lillan sover har vi spånat lite på vad vi ska hitta på med vår balkong, det känns som om det är dags att göra ngt nu. Första sommaren ställde vi ju bara in sådant som vi redan hade och gjorde det bästa av det. Förra sommaren fick vi med hjälp av pappa en bättre sittyta och förvaring. Så nu i sommar är tanken att vi ska få det klart.
 
Vi är inne på att använda balkongen (som är inglasad) till ett mysrum/extrarum mer än ett ställe vart man lapar sol (det har vi takterassen till för om vi skulle känna för det). Möblerna går redan i vitt och istället för att slänga dit en massa färgglada färger (som vi först var inne på) så ska vi hålla det i naturliga färger och knyta an det till resten av lägenheten. Här ovan ser ni ett moodboard med färger, känslan och lite detaljer. Vad tror ni, kan det bli bra?
 

 Kategori: Inredning - Inspiration,
Taggar: balkong,

 

 

18
APR 2013
12:45

 

0

 
Igår hade jag fullt upp på jobbet och en trevlig kväll med vänner så det fick bli en bloggfri dag. När jag kom hem från min sista arbetsdag för denna gång så kom vänner över till oss och fixade en trerättersmiddag till oss. VIlken lyx!

 Kategori: Dagbok, Mat/Bak,
Taggar: Middag,

 

 

16
APR 2013
20:20

 

0

 
I söndags på vår lilla utflykt fick det bli detta som åkte på :) Klänningen var visst premiäranvändning då jag fann prislappen kvar på den.. dne köptes.. låt se.. i juli (enligt arkivet) på tiden att jag använde den då ;)
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Jacka, Klänning, Väska, kofta, skärp,

 

 

16
APR 2013
12:14

 

0

 Det är klart lillans kusin ville ha ett likadant självporträtt som lillan med sina egna leksaker. Så under mitt besök till Luleå så målade jag upp denna tavla till henne och nu hänger den på plats i hennes rum :)

 Kategori: Made by me,
Taggar: Akvarell, Rita, Tavla, måla,

 

 

15
APR 2013
21:59

 

0

 
Har ni sett vilken fin dockvagn lillan fått av mommo och moffa under vårt förra besök! :) Den var bökig att få med sig på flyget, men det var det värt! Just nu bor min gamla docka Pia i den, men jag har hört små rykten att även första dockan kommer att komma till lillan snart, även det från mommo och moffa.
 

 Kategori: Babyprylar,
Taggar: Leksaker, dockvagn,

 

 

15
APR 2013
16:46

 

0

Suck! Jag hade tänkt inviga mina nya löpkläder idag och springa hem, men de är bara vindtäta inte regntäta.. Jaja, då fick jag ju hem mina bungypump stavar på tåget jag lånat av en kollega. Hon ska på semester och var snäll och lånade ut dem så jag får testa om det är något för mig :)

 Kategori: Träning / Hälsa,
Taggar: Löpning, Stavar ,

 

 

15
APR 2013
15:52

 

0

Här kommer en lite bättre bild på klänningen jag hade på mig i fredags. Den fyndades på H&M rean för ett tag sedan, sjukt nöjd är jag!

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: H&M, Klänning, Rea,

 

 

15
APR 2013
12:41

 

0

 
Detta skulle upp i morse, men tydligen misslyckades det, så det kommer ni istället :)
KKroppen är fortfarande seg efter lördagskvällen. Så pass seg att jag var tvungen att ställa om klockan till en timme senare i morse trots att jag gick och lade mig innan tio igår kväll. Men nu är jag på väg till jobbet! 
 
Denna vecka blir kort, mmåndag-onsdag, sedan går prinsen tillbaka till jobbet och jag är åter mammaledig :) Men vi får se hur vi ska lägga upp följande veckor. Jag behövs på jobbet och det är roligt att komma dit och göra avbrott i min mammavardag som varat över ett år nu. Jag kommer nog att jobba minst en dag i veckan då prinsen är ledig enligt schema, sen får vi se om han ska gå ner lite i tid och jag jobba..  
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: jobb,

 

 

14
APR 2013
16:26

 

0

 
Idag hälsar vi våren välkommen med en utflykt till Artipelagen och en sen lunch i solen 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Uteservering , Våren,

 

 

14
APR 2013
10:40

 

0

 
Nu börjar jag vakna till liv ;) Det blev väldigt sent igår, senare än jag varit uppe på över ett år! Och trots att jag bara smakade på lite vin och champagne igår så kände jag mig bakis imorse av tröttheten. Som mamma har man ju inte lyxen att ligga och dra sig halva dagen. Prinsen tog tidig uppstigning igår, så idag var det min tur när lillan vaknade halv åtta. Men lillan kände på sig att jag var trött så hon roade sig själv på mattan framför tv:n medan jag småslumrade till tio. Tack gumman!
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: God morgon, Morgonmys,

 

 

13
APR 2013
19:41

 

0

 
Nu är det dags att bädda ner lillan i säng efter en eftermiddag på stan med vänner. Ikväll väntar vi över fler vänner för häng här hemma, men det får lillan missa för drömmarnas värld väntar. Med sig i säng tar hon sin nya sovkompis, denna söta kanin hon fått av sina fastrar :) Den är så mjuk och go och är väldigt uppskattad!
 

 Kategori: Babyprylar,
Taggar: Leksaker, kanin, mjukisdjur,

 

 

13
APR 2013
10:21

 

0

 
Efter jobbet igår suitade jag om från jeans till en nyinköpt klänning lagom till after worken på Vapiano, Skrapan.

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Cardigan, Jacka, Klocka, Klänning, Väska, scarf, skärp,

 

 

12
APR 2013
16:52

 

0

Trevlig fredagkväll på er! Här avslutar vi veckan och inleder ledig helg tillsammans på Vapiano med vänner :)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: After work, Vapiano,

 

 

12
APR 2013
12:59

 

0

Idag saknar jag min lilla tös extra mycket! Att sitta på golvet och ha teparty med mjukisdjuren och se henne dela ut te till alla :) Teservisen hon fick av mommo och moffas är en storfavorit hemma! Speciellt när man ska sörpla som moffa ;)

 Kategori: Babyprylar,
Taggar: Leksaker, servis,

 

 

12
APR 2013
07:03

 

0

Idag var det segt att komma upp ur sängen! Jag kände redan i går kväll hur trött jag var i huvud och kropp efter en lång arbetsdag och löpning hem efter det. Det är stunder som den här då det är skönt att ha de flexibla arbetstider som jag har nu. Jag kan komma och gå som jag vill, verksamheten är inte beroende på att jag är där, utan jag kör mitt eget race utanför ;) Jag hade kunnat ta en rejäl sovmorgon men eftersom vi har planer ikväll så ville jag ändå komma iväg och få lite gjort så här på morgonen. Nu ä jag i alla fall på väg med ttåget. Ha en bra dag allihopa!

 Kategori: Dagbok,
Taggar: God morgon, jobb,

 

 

11
APR 2013
18:17

 

0

Middagen är serverad när man kommer hem, vilken lyx! Jag måste bara se till att lära mig ta mig hem tidigare från jobbet så jag slipper äta ensam efter att lillan och prinsen redan ätit :(

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Middag,

 

 

11
APR 2013
12:05

 

0

Igår blev det kjol på jobbet och samma outfit som i söndags, men idag är jag åter till jeans och boots, dock i en annan färgskala.

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Jeans, Klocka, tröja,

 

 

11
APR 2013
06:42

 

0

Har ni sett de nya länkarna i min blogg under översta inlägget på varje sida (klickar ni på ett inlägg så kommer länkar även till den)? De har suttit där ett tag men inte fungerat optimalt, förrän nu :) Dessa länkar är till för er att hitta liknande inlägg på min blogg som det ni just läst. Programmet scannar av det jag just skrivit och länkar fem inlägg med liknande innehåll från mitt arkiv. Det smart va?!

 Kategori: Blogg / Design,
Taggar: Länkar,

 

 

10
APR 2013
17:15

 

0

Idag var det lite tyngre att stiga upp, och huvudet har inte riktigt varit med mig då jag fått "göra om göra rätt" flera gånger idag. Men arbetsdagen har ändå flugit fram och jag har fått mkt gjort. Perfekt avslut var att möta upp mina två hjärtan och prinsens kompis för en fika :)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Fika,

 

 

10
APR 2013
12:33

 

0

Jag har en liten förkärlek till vita stickade tröjor och nu kom jag visst hem med en till ;) Denna glesstickade kommer bli så fin till vår och sommargarderoben! Jag hittade även en tunn asymmetrisk svart cardigans jag hade förut men tappat bort. Den har varit saknad!

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: Cardigan, tröja,

 

 

10
APR 2013
06:55

 

1

 
Nu har vi köpt ännu en "onödig grej som är så praktisk", en vällingdoserare. Jag saknade en sådan här när jag packade lillans övernattningsväska när hon skulle sova hos farmor och farfar då jag var tvungen att skicka med hela vällingpaketet varje gång. Nu köpte jag den förra veckan i alla fall då jag kommit fram till att den är väldigt praktisk även nattetid då man är trött och vill tillbaka till sängen så fort som möjligt. Eftersom lillan vill ha välling mitt i natten så får man hitta snabba lösningar. Först blandade vi vällingen klart och ställde i kylen och värmde sedan när hon vaknade, men jag blev osäker på hållbarheten och kontaktade semper. (vi pratade även om termos m.m, men var även där osäker) Enligt semper skall vällingen blandas i kallt vatten (som det står på paketen) sedan håller den i 6-8 timmar i kylskåpet, om vällingen däremot värms så håller den endast i en timme och måste sedan kasseras. Så eftersom lillan inte alltid dricker på natten så var kylskåpet inte den bästa lösningen för oss, utan vi får blanda färskt när det behövs, och då är denna doserare väldigt användningsfull. Hur gör ni nattetid?

 Kategori: Babyprylar,
Taggar: Matrutin, Nattning, Välling, Vällingdoserare ,

 

 

09
APR 2013
21:01

 

0

 
Vi anser ju att lillan inte behöver så mycket leksaker, då hon mest leker med allt annat ;) Men om vi ska önska leksaker så föredrar vi dem i tyg eller trä. Här kommer en liten lista på vad lillan tycker om att leka med (när väl leksaker lockar)
 

(Lillans önskelista: Del 2 - Inredning, Del 1 - Kläder)

 Kategori: Babyprylar,
Taggar: Leksaker, önskelista,

 

 

09
APR 2013
16:46

 

0

Med risk att gå för hårt ut första arbetsdagen så tänkte jag faktiskt gå/springa hem..

 Kategori: Träning / Hälsa,
Taggar: Löpning, Promenad,

 

 

09
APR 2013
12:46

 

0

Första dagen på jobbet blev det jeans, boots och kavaj :)

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Jeans, Kavaj, Linne,

 

 

09
APR 2013
06:49

 

0

Det är med blandade känslor jag idag sitter på tåget mot jobbet. Uppstigningen var hundra gånger lättare än innan jag gick på ledighet, mammalivet har nog vant mig vid tidiga mornar ;) Men det skar lite i hjärtat när jag kikade in till lillan för att säga hej då. Jag motstod viljan att pussa henne för hon sov så sött och jag ville inte väcka henne. Hon får nog en bra dag tillsammans med pappa sin idag :) Samtidigt känns det roligt att komma igång och jobba igen! Speciellt när det är under en begränsad tid och med utmanande aarbetsuppgifter.

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Mammaledig, jobb,

 

 

08
APR 2013
18:34

 

0

 
Igår när jag och lillan hängde på Farsta centrum så hade jag på mig detta. Snyggt och bekvämt, dock inte det mest praktiska när man ska prova kläder.. Glasögonen är på då jag under min senaste kontroll i fredags fortfarande hade kvar "gropar" på hornhinna, så linserna får ligga på hyllan ett tag igen.
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Cardigan, Glasögon, Linne, bälte, filtkappa, kjol,

 

 

08
APR 2013
12:36

 

0

 
Idag har jag och lillan spenderat förmiddagen på öppna förskolan med sångstund, en massa lek och lunch. En bra förmiddag med andra ord. Favorithörnan är ju vart alla Duplo lego och djur finns, där trivs både lillan och mamma hennes ;) Nu sover lillan en stund coh jag ska ta tag i lunchen till mig själv, sen blir det mer lek. Det gäller att passa på för imorgon går jag tillbaka till jobbet för några dagar framöver... Kul! men oj vad jag kommer att sakna min lilla tös!
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: jobb, öppna förskolan,

 

 

08
APR 2013
09:01

 

0

 
Ibland har man tur! I fredags när jag i all hast sprang förbi H&M rean på barnavdelningen så fann jag dessa två tröjor! Smurftröjan har jag ju spanat på sedan den kom och den var nu uppe på lillans önskelista. Vi hittade ju ett cerise Milli-mo set på rean för ett tag sedan, och det har varit en storfavorit i lillans garderob. För ett tag sedan hittade jag även en cremefärgad milli-mo tröja på rean i stl.92 som jag bara var tvungen att köpa och spara för framtiden, och nu hittade jag samma i mint. Lycka! ;)
 

 Kategori: Garderob - Babykläder,
Taggar: Rea, tröja,

 

 

07
APR 2013
19:03

 

0

 
Vi har börjat fundera på att addera mer förvaring i hallen i form av en till garderob. Platsen skulle definitivt behövas, men jag är rädd att det ser instängt ut vid vår nya byrå. Jag kanske borde försöka sortera om i skåpen istället och se vart det leder...
 

 Kategori: Inredning - Vår hall,
Taggar: byrå, förvaring, garderob,

 

 

07
APR 2013
12:57

 

1

 Nu när jag börjat använda handväska igen (istället för skötväska) så blir jag ju sugen att köpa en ny till våren. Alla jag har är antingen för små eller för stora, jag är ute efter en sådan där "lagom" stor ;)
När jag kikade runt på stan i fredags fann jag dessa gobitar (Åhléns och Accent) . Vilken härlig mintgrön färg! Men storleken var fel.. Och jag safar nog med en svart eller annan neutral färg.
Jag ska spana lite till idag, för vi är just på väg till Farsta centrum för lite ärenden :)

 Kategori: Garderob - Spanat,
Taggar: handväska,

 

 

07
APR 2013
09:31

 

0

Nu är det bara en månad kvar tills lillan blir ett år, och idag var det då 11 månader sedan hon kom till världen.
 
Motoriskt har det inte hänt så mycket den senaste månaden, hon går än längst möbler, men hon finslipar på tekniken. Nu går hon med bättre balans när vi håller henne i händerna, till och med när vi endast håller med en hand. Finmotoriken fortsätter hon öva på och hon älskar att härma de flesta rörelser vi gör.
 
Denna månad har vi haft en exposion av tänder! TRE tänder i överkäken har spruckit igenom, så nu har hon fem tänder.
 
Fasen med plockmat håller vi tummarna nu att vi tagit oss ur då hon den senaste tiden har accepterat att bli matad med sked. För tre veckor sedan så tog vi även belsutet att sluta med mjölk, och sedan dess har utslagen inte dykt upp (förutom vid ägg som vi också ska sluta med nu) och hon mår bättre i magen. Vi tänkte köra mjölkfritt ett tag och sedan successivt föra in det igen och se resultatet.
 
Nätterna kvarstår även de som tidigare, det nya är vår nattningsrutin, vi pussar henne godnatt och lägger henne i sin säng mellan 19-20 med sin vällingflaska och sedan går vi ut och pysslar i köket. Efter en stund går vi tillbaka in och hämtar en tom vällingflaska och lillan har somnat med sin tutte och snutte tätt intill. Vi har några nätter då hon sover hela igenom, men oftast krävs en flaska välling även mitt på natten. Morgonpigg är hon dock vår lilla skatt, strax före sju har vi stigit upp de senaste veckorna.

 

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Matrutin, Nattning, babyutveckling, mjölkallergi, nattningsrutin,

 

 

06
APR 2013
19:07

 

0

 
Lillans rum är under uppbyggnad och lagom till hennes födelsedag så står även lite inredning på önskelistan.
 
  • Vit vägghylla, 2-plan som är stabil nog att hålla upp alla barnböcker (bildkälla).
  • Bord och stolar, vita. (bildkälla)
  • Ramar, 3st, A4, vita (bildkälla).
  • Tygvimplar i passande färger till rummet (bildkälla).
  • Matbricka, Stokke (bildkälla).
  • Små inredninsdetaljer som passar rummet uppskattas också :)

(Lillans önskelista: Del 1 - Kläder)

 Kategori: Inredning - Lillans rum,
Taggar: bord, matbricka, ramar, stol, vimplar, vägghylla,

 

 

06
APR 2013
12:55

 

0

 
 
Våren kommer krypande och lusten att uppdatera vårgarderoben väcks. Det har varit dåligt med uppdateringar av outfits på senaste av just denna anledning, jag är så less på höst/vinter garderoben. Nu till våren så inspireras jag av dessa bilder, rockigt/romantiskt (H&M) och sportigt (Nelly).

 Kategori: Garderob - Inspiration,
Taggar: Rockigt, Romantiskt, Sportigt, Vårmode,

 

 

06
APR 2013
09:58

 

0

 
Jag har blivit så bortskämd under vår semester i Luleå när mina föräldrar stigit upp med lillan och låtit mig sova en stund längre. Så nu när lillans klara blå slår upp klockan sju varje morgon så är jag inte så pigg ;) Men idag somnade hon om efter morgonvällingen och vi tog en liten sovmorgon till halv nio. Skönt!
 
Idag är det lördag och våra planer är att packa upp vår packning från semestern, sen får vi se vad vi hittar på tills prinsen kommer hem från jobbet.
 
Vad har ni för planer idag?

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Morgonmys, lördag,

 

 

05
APR 2013
17:38

 

0

Eller? Här är varje dag fredag, men idag har jag och lillan hängt på stan med vänner och nu är det after work middag med prinsen :)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Fredagsmys, Vapiano,

 

 

05
APR 2013
08:58

 

0

 
När mamma och pappa är glömska, så är det bra att lillan har mommo och moffa som fixade ett påskägg till henne. Det hade vi totalt glömt att man kanske ska fixa till barn ;) I lillans påskägg fann hon en fin tröja, en bok och lite russin. Perfekt för en  liten tjej på snart 11månader :)
 

 Kategori: Babyprylar,
Taggar: Påskägg,

 

 

04
APR 2013
12:22

 

0

 
Idag lämnar vi Luleå och vår påsksemester för att återgå till vardagen i Stockholm. Semestern har varit underbar med fantastiskt väder och massor med mystid med familjerna :) Bloggen har varit väldigt lidande under denna tiden med dålig uppdatering och kassa mobil/instagramfoton, men det blir det ändring på nu när vi kommer hem! Kram på er, nu är det dags för mig att börja packa, flyger gör vi senare ikväll.
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Packa, Resa,

 

 

04
APR 2013
10:22

 

0

 
Jag har sedan en tid tillbaka funderat av och till på att börja prenumerera på GlossyBox. Vilken lyx att få hem nya produkter en gång i månaden :) Ett bra sätt stt få vidga sina vyer och testa nya märken. Men frågan är ju om det blir FÖR många produkter och om det bara kommer fylla badrumsskåpet med produkter man inte använder.. 139kr är ju billigt, men är det inte bättre att köpa en produkt för 140kr själv som jag verkligen behöver?
 
Har någon av er testat GlossyBox?
 

 Kategori: Skönhet,
Taggar: GlossyBox,

 

 

03
APR 2013
16:13

 

0

Jag packade vagnen och för allt vad dagens planer krävdes och begav mig till syster yster..  
Medan barnen lekte och tog sin lunchvila passade jag på att fixa med en pågående tavla till lillans kusin.
Och nu efter lillans premiärbad på badhuset i sällskap av mostrar och kusiner så sitter vi nu i bilen på väg till farmor och farfar för häng med prinsens familj. Fortsättning följer...

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Badhus, Packa, Tavla,

 

 

03
APR 2013
08:29

 

0

 
Här har vi mitt senaste inköp från bokrean :) Detta är en sådan där typisk bokrea fynd av mig. Jag vet inte om jag någonsin kommer läsa i den, men den kommer att vara så fin att ha liggande framme. När jag kommer hem så får den nog ligga framme i sovrummet men jag ser den i min framtida stora Walker-in-closet i vårt drömhus ;)
 

 Kategori: Inredning - Vårt sovrum, Sett / Läst / Lyssnat,
Taggar: Bokrea, Drömhus, böcker,

 

 

03
APR 2013
00:14

 

0

 
 
 
 
Med detta inlägg menar jag absolut inget illa och vill inte verka otacksam över allt vi hittills fått, utan jag hoppas bara detta hjälper nära och kära en bit på traven och spendera sina pengar på något som verkligen behövs och kommer att användas. Jag tror många småbarnsföräldrar känner igen sig i de där plaggen man får som "är så söta" men som bara ligger i byrålådan då de är så opraktiska. Eller de som försöker sig på att köpa större storlekar så "de passar sen" men att de då faller in i helt fel säsong.
 
Lillans ettårsdag är runt hörnet och hennes önskelista börjar efterlysas, så vi börjar med kläder. Det lillan behöver är tunikor, T-shirts, tröjor, byxor, leggings och skor. Klänningar och kjolar faller in i kategorin jag beskriver ovan som söta plagg som tyvärr inte används. Bodys med knäppning i grenen känner vi att hon vuxit ifrån, så dessa används inte heller så mycket. Här ovan ser ni ett hopplock av vad vi gillar i butikerna just nu. Färger lillan passar i är färgglada pasteller och storleken som hon kommer använda troligtvis över hela sommaren är stl.80/86 (80/86 på överdelar, 86 på byxor).
 

 Kategori: Garderob - Babykläder,
Taggar: Babykläder, presenter, önskelista,

 

 

02
APR 2013
13:11

 

0

 
Denna underbara sak hittade jag på Lindex rean förra veckan. Hur snygg kommer inte den vara under plagg till våren?

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: BH, Glitter, Topp, paljetter,

 

 

02
APR 2013
10:24

 

0

 
I natt har lillan sovit hos prinsen och hans föräldrar, så jag har fått sovmorgon här hemma hos mina föräldrar :) Pigg och utvilad vaknade jag vid nio så jag körde igång lite tvätt av alla kläder som använts under påskhelgen och nu har en mysig doft av rök och skoteravgaser ;) Lite nytta måste man ju göra även på semestern. Men nog saknar jag vår tvättstuga, två maskiner som är klar på 40 minuter istället för en som ska stå och snurra i 2,5 timmar!
 
Senare idag när lillan kommit hem igen väntar ett besök till syster yster och sedan hos en vän och hennes barn. Kanske man ska ta en promenad dit i det fina vädret..

 Kategori: Dagbok,
Taggar: tvätt,

 

 

01
APR 2013
22:35

 

1

 
Ni som följer mig på Instagram har nog sett de flesta men här kommer lite mobilbilder från vår påsksemester till stugan. Fler "riktiga" bilder från kameran kommer upp på fotobloggen sen när vi kommer hem till Stockholm igen. 
 
Hur har er påsk varit?

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Påsk, Resa, stugan,

 

 

01
APR 2013
13:32

 

0

Då var vi tillbaka! Påsken har varit underbar med strålande sol varje dag och vi har fyllt dagarna med skoter, grillning, bastu och hockey varvat med god mat och umgänge. Internet har tyvärr (?) fungerat dåligt, och jag har med lite tur kommit ut på facebook eller instagram då och då, men samtidigt som offline läget varit fruktansvärt enerverande så har ju även det varit avkopplande :) Nu kör vi in mot Luleå och beräknas vara hemma om ca 1timme.

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Påsk, Resa, stugan,

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...