31
DEC 2012
20:11

 

0

Gott nytt år! Här avnjuts trerättersmiddag hos syster och sen blir det en tur till stan för att se fyrverkerierna :)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: nyår,

 

 

31
DEC 2012
14:53

 

1

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: nyår,

 

 

31
DEC 2012
12:25

 

0

Jag kom på att jag ska återuppta traditionen att sammanfatta året som gått med hjälp av en lista, som jag gjorde 2008, 2009 och 2010. Tyvärr så missade jag 2011, kanske det mest händelserika året med lägenhetköpe, graviditet och nybliven moster. Dessutom dokumenterades det mesta från det året på min tillfälliga spotlifeblogg som försvann :( Men nu är det glömt och vi fokuserar på 2012!

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Födde barn! Allt annat bleknar i jämförelse.

Höll du några av dina nyårslöften?
Jag återkommer om detta i ett separat inlägg, men för att dra det snabbt; Träning och hälsa - nej, Familj och Kärlek - ja, Nöje - nej, Hus och hem - nej (Karriär lades på is)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Tilda kom till världen!


Dog någon som stod dig nära?
Jag var lyckligt lottad och slapp undan detta..


Vilka länder besökte du?
I år har det inte varit läge för resor då jag var höggravid första halvan och andra halvan hade vi lillan att fokusera på.


Är det något du saknar i år som du vill ha nästa år?
Sol och värme med en utlandsresa!


Vilket datum från detta år kommer du alltid att minnas?
LÄTT! 7maj då lillan kom till världen :)


Vad är det bästa som hänt dig i år?
Också lätt :) SJÄLVKLART vår prinsessas födelse, helt obeskrivligt med ord!

Största misstaget?
Nej.. jag är inte missnöjd över något jag gjort i år..

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Förutom alla graviditetskrämpor som kom så har jag varit ovanligt frisk i år. Trots 20kg extra med graviditeten så har ryggen varit bättre än någonsin!


Bästa köpet?
Jag kan faktiskt inte komma på något så här på rak hand..


Vad spenderade du mest pengar på?
Jag tycker jag har varit rätt så sparsam i år och inte gjort några stora inköp :) Kläder är väl största utgiftskällan.


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Med risk för att låta som en trasig bandspelare, lillans födelse!


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om detta år?
Oj.. jag har nog mest lyssnat på radio i år. Första som dyker upp i huvudet är "DU MÅSTE FLYTTA PÅ DEJ". Plågsam radioplåga men ändå bra låt.


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare!


Vad önskar du att du gjort mer?
Styrketränat kroppen.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Ätit godsaker ;)


Hur tillbringade du julen?
TRE veckor hemma i norr med familjen :)

Blev du kär i år?
"True love never ends, it gets stronger with time"

Vad gjorde du på din födelsedag i år?
Jag passerade det stora 30-sträcket! Dagen till ära bjöds det på öppet hus hemma hos oss med fika för att fira både mig och prinsen. Min mamma och min syster var på besök den helgen också.

Har du några planer inför nästa år?
Låt se.. Jag kommer fortsätta på min mammaledighet och sätta lillan i fokus. Till våren kanske jag börjar jobba lite extra. Sommaren hoppas vi kunna vara en massa lediga alla tre i familjen tillsammans. Förhoppningsvis så hinner vi spara ihop till en gemensam utlandsresa, pengarna avgör hur långt vi kommer. Lite resor upp till norr och familjen så klart.
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: nyår,

 

 

30
DEC 2012
18:10

 

1

Jag hittade MASSOR på rean på gina tricot i onsdags, men efter lite ransakande med mig själv och lite råd från familjen så begränsade jag mig till dessa två som jag verkligen behövde. Den vita blev dessutom ett julklappsbyte från syster yster då blusen Jon köpt mig var lite för liten. Båda plaggen är redan invigda :)  

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: Blus, Rea, tröja,

 

 

30
DEC 2012
13:09

 

0

 
Det har inte fotats några outfitsbilder under resan än, men som jag skrev under packningen så har det varit en hel del repriser från den senaste tiden. På juldagarna borde jag dock ha tagit några bilder, men glömde bort. Lyckades hitta dessa utklipp dock från den "vanliga" fotograferingen.
 
På julafton hade jag en svart längre tunika (som jag köpte när jag var gravid), strumpbyxor med hjärtan, rött sidenband i midjan (som sen åkte upp runt hästsvansen) och mina guldiga renörhängen. Och på juldagen blev det min röda kjol (än en gång) med samma strumpbyxor, ett vitt linne, svart cardigan och knästrumpor.
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Cardigan, Linne, Strumpbyxor, jul, kjol, tunika,

 

 

30
DEC 2012
10:26

 

0

 
Detta blir ett långt inlägg, men kom gärna med tips och förslag hur vi ska göra!
 
Vi har lämnat smakportionernas djungel för ett tag sedan och har gett oss in i att ersätta amningen med måltider. Vi fortsatte med att öka portionerna som jag skrev senast, och när vi kom hit till Luleå innan jul så hade vi ersatt hela lunchen och middagen.
Dock stötte vi på problem med att ha ersatt lunchen och middagen, för kvar blev "mellis-amningarna" som gjorde henne för mätt. Detta resulterade ju att hon började strejka med maten, så vi plockade bort även dessa amningarna klockan 10 och 14 som vi ersatte med frukt. Kvar var bara frukost-, kvälls- och eventuell nattamning.
Men trotset kvarstod och hon blev extra mammig, grät när jag lämnade rummet och sög på mig när hon var nära, så vi insåg att det var kanske för drastisk skillnad för henne och hon saknade amningen. Att vi dessutom samtidigt gjorde miljöombyte upp hit till Norrland och hon inte fick lika mycket ensamtid med mig spädde ju på det hela.
Efter en veckas försök så har vi nu återgått till mer amning, och hon får mat endast till mellis kl.10 och lunch. Tanken är att sakta avvänja henne igen men att nu ta mellisen kl.15 först så den inte konkurerar ut middagen med mättnadskänsla. Sen tar vi middag, och sen frukost och kvällsfika.. Så är tanken just nu, men vi får se om det fungerar.
 
(Den snygga barnservisen från jabadabado fick lillan av prinsens bror med familj i julklapp)

 Kategori: Babyprylar, Babysnack,
Taggar: Matrutin,

 

 

29
DEC 2012
16:59

 

0

Idag firar vi papsen med mammas goda smörgåstårta!  

 Kategori: Dagbok,
Taggar: födelsedag,

 

 

29
DEC 2012
14:32

 

0

 
Jag har länge varit ute efter ett stort svart halsband att piffa upp en annars enkel outfit med, och nu fick jag en i julklapp av syster yster :) Denna kommer nog att invigas på nyår.

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: halsband,

 

 

28
DEC 2012
19:46

 

0

Efter vår tur på rean i förrgår så kom jag hem med dessa två söta bodysar från Cubus. 40kr styck!

 Kategori: Garderob - Babykläder,
Taggar:

 

 

28
DEC 2012
15:43

 

0

 Födelsedagsbarnet fick en egen namnskylt till dörren som jag målat :)

 Kategori: Made by me,
Taggar: namnskylt,

 

 

28
DEC 2012
12:13

 

0

 
Idag fyller mosters lilla yrväder 1år!! GRATTIS!! Idag blir det firande hela dagen :) Jag bäddade just ner min lilla i vagnen och ska promenera över till min syster och hjälpa till under dagens öppet hus med fika och gäster.

 Kategori: Dagbok,
Taggar: födelsedag,

 

 

27
DEC 2012
21:51

 

1

 
Jag kom just ut från ett härligt bastubad med lillan och mamma. Det är så skönt att avrunda dagen på detta sätt. Lillan badar bara en stund sen sitter jag och mamma kvar och surrar ikapp. I bastun är den bästa kvalitetstiden man kan få, man är så avslappnad av värmen och inga telefoner eller TV-apparater som stör. Vi kan sitta där hur länge som helst!

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Bastu,

 

 

27
DEC 2012
15:09

 

0

Jag och prinsen brukar bara köpa ngt litet till varandra i julklapp och sedan göra eller köpa ngt roligt tillsammans istället, vilket vi även gjorde i år. I mitt paket fann jag dessa fina svarta örhängen från SNÖ of Sweden, och till honom köpte jag fem lektioner thai boxning.  

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: Örhängen,

 

 

27
DEC 2012
13:18

 

0

 
Då har julen redan passerat med stormsteg och jag är åter vid tangenterna. Dagarna har varit fullproppade med umgänge med familj och vänner så jag har varken haft tid eller lust till bloggande i dagarna tre, men nu är jag åter! ;)
 
Julen har varit underbart mysig! Hela julafton hängde vi hos min familj med julbastu, Kalle, julbord och julklappsutdelning av tomten som gjorde come back i år då vi åter har småbarn i familjen.
Juldagen tog vi vårt pick och pack och promenerade vi över till prinsens familj och fortsatte vårt julfirande med dem. Tillsammans med nästan 20 andra personer så dukade vi upp med ett julkbord av salig blandning mellan svenska traditioner och kurdiska inslag. Även här blev det så klart julklappsutdelning och sedan sällskapsspel senare då gästerna åkt hem.
Annandagen blev det även då full rulle! Först shopping på mellandagsrean med mamma och systrarna, sedan med prinsen innan vi skyndade oss hem och gjorde oss klara för kvällen som bjöd på glöggmingel med mina vänner och sedan vidare på förfest med prinsens bror och vänner. Jag landade i sängen vid halv två och var helt slut! Så lite sliten är man idag trots att man inte drack en droppe alkohol igår :S
 
Hur har er jul varit? Fick ni det ni önskade er?

 Kategori: Dagbok,
Taggar: juldagarna,

 

 

26
DEC 2012
11:04

 

0

Jag hade inte tänkt åka in på rean iår i och med att jag håller på att rensa min garderob, men när mamma och systrarna ville gå så är det klart man ställer upp ;) Vem vet, jag kanske hittar ngt klassiskt, tidlöst fynd!
Ska ni gå på rean i år? Vad spanar ni efter i så fall?

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Rea,

 

 

25
DEC 2012
12:46

 

0

En ny dag. En ny julgran. En ny familj. Nu kör vi julfirande med prinsens familj! God jul på er, igen!  

 Kategori: Dagbok,
Taggar: jul,

 

 

24
DEC 2012
11:58

 

0

Kikar snabbt in och önskar er alla en riktigt God Jul med en instagram bild på vår fina julgran med julklappsberget under. Nu plockas mobiler och datorer bort för resten av dagen och vi lägger familjen i fokus. Kram på er!

 Kategori: Dagbok,
Taggar: jul,

 

 

23
DEC 2012
19:40

 

2

Lycka till till oss! ;) Nu har jag och min lilla familj promenerat åter till min familj från prinsens. Bingolotterna är framplockade, godsakerna är på G, skinkan är i ugnen, julklappslek är planerad. Ha en mysig kväll där ute, för det kommer vi ha!

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Uppesittarkväll ,

 

 

23
DEC 2012
15:51

 

0

Det här dagarna har mammas lekdress verkligen kommit till användning, av mig. Den har varit perfekt så här när jag promenerar fram och tillbaka mellan min och prinsen familj i dessa minusgrader. Jag måste skaffa en till mig själv att ha när lillan blir äldre och ska leka utomhus.

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Täckbyxor, Vinterjacka,

 

 

22
DEC 2012
23:08

 

0

 
Här slår vi klackarna i taket denna lördagskväll! ;) Nej, jag hade faktiskt missat att det var lördag idag, kom just på det. Är ni många hemvändare som festar på stan nu?
 
Min lördagkväll blir inte festligare än att jag nattade lillan för tre timmar sedan och sen dess har jag haft tomteverkstad här och slagit in alla de vuxnas julklappar i TVsoffan framför Die Hard II (som man sett femhundra gånger men inte blir less på) tillsammans med mamma och pappa. Men jag klagar inte, jag har det så julmysigt så :) Nu lite god kvällsfika innan vi fortsätter med barnens julklappar.
 
Ha en bra lördagkväll där ute! Om ni nu är ute och svänger om eller myser hemma med familjen.
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Lördagsmys, jul, julklappar,

 

 

22
DEC 2012
12:58

 

1

En förmiddagsbastu, en julmatine på TV och mys i soffan med yllesockarna på. Ute visar termometern -25, och jag som tyckte det var kallt igår!

 Kategori: Dagbok,
Taggar: jul,

 

 

22
DEC 2012
11:09

 

0

 
Igår kväll var det då min tur att få lite biomys. Tillsammans med prinsens och hans systrar begav vi oss i kylan till biografen och laddade upp med en massa godsaker för en tre timmars film. Filmen var bra och vi var mycket nöjda efteråt :) Lite långdraget till en början men sen kom man in i handlingen. Den nya 3D effekten var lite jobbig för ögonen för mig som linsbärare i slutet, men det gick bra. Antagligen glömde jag blinka ordentligt mitt i det spännande delarna ;)
 
 

 Kategori: Sett / Läst / Lyssnat,
Taggar: bio,

 

 

21
DEC 2012
16:45

 

0

Inte minns jag att -15 var så här kallt! Är det jag som blivit van vid " stockholmskylan "? Jag vill helst bara mysa inomhus med mina yllesockar ;) Till och med vintervärlden i snögloben har frusit till is :p

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Kallt, snö,

 

 

21
DEC 2012
11:20

 

1

 
Idag kör vi lite kusinmys så här på morgonen när kusin och moster sov över efter pyjamas/biokvällen igår. Det är det här julen går ut på, bara mysa hemma och ta det lugnt. I värmen ;)
 
I eftermiddag promenerar vi över till prinsens familj för vidare mys innan det är vår tur att gå på bio ikväll.

 Kategori: Dagbok,
Taggar: jul, mys,

 

 

20
DEC 2012
21:06

 

3

 
Ikväll har småttingarna haft pyjamasparty här hemma. Jag och pappa stannade hemma med de små medan resten av familjen åkt iväg för lite biomys. Det är så roligt nu när lillan börjar växa ikapp kusinen som är 4mån äldre och då kan vara mer aktiv i lekarna.
 
I övrigt så har nattningarna (3st) hittills här under vårt besök varit helt kaos! Vår vanliga nattning på max en halvtimme närmar sig nu en timme. Jag vet inte om det är miljöbytet, de sociala dagarna fyllda med aktiviteter och folk eller en utvecklingsfas i och med att hon ålar fram med full fart nu. Eller kanske en kombination av allt? Nu är hon som en propeller i sängen och vägrar komma till ro. Hon är inte ledsen, men busig ;) Ikväll somnade hon till slut vid halv nio. Nu ska vi ta i tu med kusinens sömn ;)
 

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Nattning, kusin, pyjamasparty,

 

 

20
DEC 2012
15:58

 

0

 
Denna praktiska, men ack så fula, necessär köpte jag på IKEA för ett tag sedan men det är först nu jag har börjat använda den. Oj så bra den är!! För det första rymde jag allt istället för att dela upp smink, hudvård osv på tre necessärer. För det andra är den ju superpraktisk att bara hänga upp i badrummet här hos mamma och pappa och ha allt samlat på samma ställe. Tips till alla där där ute! Kanske en eventuell julklapp till någon som reser mycket?

 Kategori: Skönhet,
Taggar: necessär,

 

 

20
DEC 2012
10:03

 

0

 
Godmorgon på er! Här väckte mamma mig och lillan vid nio ;) Men det är ju inte undra på så sent som lillan kom isäng igår kväll. 
Morgonen spenderas med storkok av barnmat till lillan innan vi ska bege oss in till stan för lunch med stora delar av familjen och sedan den sista julklappsshoppingen.
Ha en underbar dag där ute alla! Vad ska ni hitta på?

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Barnmat, Storkok,

 

 

19
DEC 2012
20:15

 

0

Min hudkräm har varit slut ett tag nu och jag har varit på jakt efter en ny. När nu också min foundation tog slut så tänkte jag testa ngt nytt, färgad dagkräm. Jag har ju inget smink om dagarna när jag är hemma, och till vardags annars väldigt sparsamt så jag tyckte detta var ett sätt att snabbt jämna ut hudfärgen och få fukt. Jag måste säga att jag är väldigt nöjd hittillsmed dessa från nivea , bb cream och natt kräm. Före och efter bilder kommer någon dag när det är bättre ljus.

 Kategori: Skönhet,
Taggar: Hudcreme,

 

 

19
DEC 2012
15:13

 

0

Jag velade länge i år om vi skulle ta tag i att skicka julkort i år. Förut har det inte varit aktuellt men nu när lillan är född har det varit mer intressant att fota henne, pyssla ihop kort och skicka ut. Jag är bara rädd att det blir ett "måste" varje år och att det blir ett "skuldspel" att skicka till dem vi fick från. Jaja, nu velade jag nog länge i år så vi inte hann få ut dem, vi får se hur det blir nästa år. Skickade ni julkort i år?

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Julkort,

 

 

19
DEC 2012
12:36

 

1

 
Godmorgon på er! Här har vi tagit en riktig sovmorgon, både på bloggen och på riktigt. Lillan vaknade vid sju och steg upp och lekte med mormor och barnen medan vi föräldrar fick somna om till nio. Skönt! Efter det har vi bara haft en mysig förmiddag tillsammans här hemma, semester med andra ord. Nu har lillan somnat ute i vagnen för sin lunchvila och prinsen är ute och skottar snö (roligt husgöra) medan jag tänkte fixa lite med bloggen innan vi promenerar över till prinsens familj.
 
Ha en bra dag där ute så hörs vi snart igen! Vad hittar ni på så här dan före dan före dan före dan före dan före dopparedage? (blev det rätt det där?)
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Norrland, jul, semester,

 

 

18
DEC 2012
21:23

 

1

Ja, vi landade ju självklart för några timmar sen och nu har vi hunnit mysa med familjen här hemma ett tag. Har man inte julstämning innan så får man det definitivt när man kommer hem till mamma och pappa :) Nya tag på bloggen imorgon, nu tar jag kväll här, helt slutkörd efter den långa resan..

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Norrland, Resa,

 

 

18
DEC 2012
12:44

 

1

Då har resan börjat, 925km till mål :) Det kommer nog bli en hel del mobilbloggande under min tid i Norrland så jag ber om ursäkt i förväg för kassa mobilbilder :(

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Resa,

 

 

17
DEC 2012
21:36

 

0

 
Till slut blev jag då klar även med min packning :) Jag brukar ju försöka färgsortera min resegarderob så det är lättare att matcha, men nu gick jag ta tre grupper eftersom ledigheten är så lång och fylld med olika tillställningar. Väskan är full men jag är nöjd :) Många favoritplagg just nu är nedpackade så en viss risk för upprepningar i outfit kategorin förekommer..

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Packa,

 

 

17
DEC 2012
13:22

 

0

 
.. tvättmaskinerna snurrar på konstant, lillans väska är färdigpackad, jag plockar i lägenheten, rensar ur kyl m.m. från mat som inte klarar sig. Sista rycket nu, dags att börja på min egen packning. Imorgon åker vi! :) Men först lunchbreak, lillan somnade precis så då kan jag vara lite mer effektiv med min tid.
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Packa,

 

 

17
DEC 2012
09:51

 

8

 
Som sagt så kan det mest enkla vara godast ibland, och det gäller verkligen Tigerkaka. Snabbt och enkelt att göra och så smakar det underbart! Jag måste säga att jag lyckades perfekt med gräddningen den här gången för den var riktigt saftig och god :)
 
 

 Kategori: Mat/Bak,
Taggar: Tigerkaka,

 

 

16
DEC 2012
20:00

 

0

 
När jag surfade runt borett.se så fick jag upp ögonen på märket Edblads och deras ringar. Det är exakt sådanna här ringar jag vill ha till fest på mina fingrar och liknar väldigt mycket de från Thomas Sabo som jag har på min önskelista till jul, dessa är dock mycket billigare. Efter jul lär det bli lite beställningar hem till mig om inte tomten dyker upp med något liknande ;)
 

 Kategori: Garderob - Spanat,
Taggar: Smycken,

 

 

16
DEC 2012
13:05

 

4

 
Att detta lilla ord kan skapa sådan förvirring ;) Och nu har det ju börjat smitta av sig på mig.
 
Första gången olikheten slog mig var på en mammaträff när jag pratade med lillan medan jag klädde henne. "Vart har du lagt tutten?" sa jag då, vart en skämtsam kommentar från en mammavän snart kom "Ja, jag hoppas du vet vart du har dem" Det tog ett tag för mig men sen klickade det för mig vad hon menade ;) Åtaliga gånger har liknande kommentarer nu kommit på olika mammaträffar med Stockholmsmammor. Jag kanske får ta och skola om mig? Men det är ju svårt när just Tutte var mitt första ord ;)
 
Och nu har ju förvirringen börjat smitta av sig på mig, statusantecknignar på facebook som "Nu har hon varit till tomten och lämnat sina tuttar" osv som jag tidigare inte alls reagerat på fnissar jag lite åt nu ;)
 
Vad säger ni? Heter det napp eller tutte? Är det en norrländsk sak eller vad sägs i resten av landet?
 

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Napp, Tutte,

 

 

16
DEC 2012
10:15

 

0

 
Det blev inget mer bloggande efter mitt lilla utbrott igår ;) Istället fokuserade jag på kvällens tvårättersmiddag som vi bjöd en kompis på. Vi bjöd på fajitas med mangoyoghurt och tigerkaka, ibland är det enklaste godast. Tillsammans hade vi en mycket trevlig kväll med middag, liten julklappsutdelning till lillan och sedan filmmys. :)
 
Idag tar vi det lugnt hemma (vägrar fortfarande bege mig ut) och fixar inför vår resa med sortering och packning. Snart åker vi! :D

 Kategori: Mat/Bak,
Taggar: Lördagsmys,

 

 

15
DEC 2012
14:35

 

0

 
Till snöröjningsansvariga i Stockholm:
 
SERIÖST!! En centimeter snö, och det är kaos igen. Om man hade gjort ett ordentligt jobb med snöröjningen från första stund så hade det inte orsakat kaos igen. Ett tips, ploga NU, innan det blir för mycket snö för er att hantera och inte efter helgen när det slutat snöa. Och om ni nu är så envisa med att salta istället för att grusa så ploga för i h*vete upp snön sen också och låt det inte ligga kvar så det känns som att köra barnvagn på en sanddyn.
 
Suck! Jag kom just hem från en "kort" runda till affären. Det här går inte med barnvagn, antingen får man pressa igenom saltdynerna eller så får man balansera ovanpå nedtramapad, bucklig snö. Det är lika bra att jag stanna inomhus till på tisdag när vi lämnar denna fördömda stad, för just nu blir jag bara på dåligt humör av att gå ut (jag som älskar snö i vanliga fall!). Förhoppningsvis så har snön försvunnit eller så har de "hunnit ikapp" med plogandet i mitten på januari när jag kommer tillbaka. SUCK!
 
Sorry, var bara tvungen att avreagera mig lite. Återkommer på bättre humör senare ;)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: snö,

 

 

15
DEC 2012
12:55

 

1

 
Ja, kokböckerna börjar ju bli överflödiga när man har så bra bloggar att inspireras av istället. Men kokböckerna är ju fina att ha i kökshyllan i alla fall ;) Det är just där mina står och samlar lite damm, för när det kommer till att hitta ett nytt recept så är det oftast bloggarna eller google jag vänder mig till. Hur gör ni?
 
Här är tre av mina favoritbloggar inom mat/bakning:

De här tjejerna är ju sååå ambitiösa och duktiga och jag spelar inte alls i samma liga som dem, men det är kul att kika in på bilderna och inspireras lite. Vilka är era favoritbloggar inom mat/bakning?

Nu ska jag och lillan packa på oss kläder och se om vi vågar bege oss ut i snöstormen som är på gång... hm... men ut måste vi ju för vi behöver lite ingredienser till kvällens middag..

 

 Kategori: Mat/Bak,
Taggar: bakblogg, kokbok, matblogg,

 

 

15
DEC 2012
09:23

 

0

 
Igår tog vi bort madrasserna från lillans rum då hon bara blev less på dem när hon inte kunde åla sig fram på dem lika lätt som på golvet. Äntligen syntes då lillans nya rosa Pappelina matta jag fyndade på Loppisen i norr för ett bra tag sedan nu. Visst passar den bra? Efter julhelgerna ska jag ta tag i hennes rum ordentligt och inreda klart.
 

 Kategori: Inredning - Lillans rum,
Taggar: Matta,

 

 

14
DEC 2012
19:40

 

0

Fredagsmyset började nyss hemma hos oss, lillan sitter och myser med pappa sin innan läggdags och jag dukade precis fram chokladen :) Vi hade tänkt kika runt på eventet i Kungsträdgården ikväll men vi skippade då lillan sovit så dåligt inatt och behöver komma i säng i tid ikväll. För mig och prinsen blir det nog lite TV-serier skulle jag tro, men ingen sen kväll för oss heller då han jobbar imorgon igen. Ha en mysig fredagskväll där ute!

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Fredagsmys,

 

 

14
DEC 2012
14:19

 

1

 
Jag har ett tag funderat på om man ska börja samla på en servis och önska sig det till julklappar, presenter osv.. men jag har inte hittat någon som föll mig i smaken, förrän nu. När jag var in på Cervera för ett tag sedan så såg jag denna söta pastelliga serivs från Rörstrand. Serien heter Swedish Grace Snö, och jag tyckte den var underbar! JAg har dock inte beslutat vilken färg jag vill ha, men jag tror nästan en mix av flera blir snyggast.. Vad tror ni? Den finns i vit, beige, rosa, blå, grön och mörkblå.
 

 Kategori: Inredning - Inspiration,
Taggar: servis,

 

 

14
DEC 2012
10:21

 

0

 
Jag glömde ju skriva i 7månaders sammanfattningen att vi i slutet av november upptäckte att lillans första tand hade spruckit igenom tandköttet. Där under tungan i nederkäken skymtades en tand som kändes väl när man väl fick känna efter :) Undrar hur länge den varit på gång utan att vi märkt något?
 
Nu i dagarna upptäckte vi då tand nummer två som spruckit igenom bredvid den andra. Den här gången har varken lillan eller vi sådan tur att det går obemärkt förbi. De senaste dagarna och speciellt idag är hon extra grinig utan anledning och känns liite varmare än vanligt, dock inte febervarm.
 
Så stor hon har blivit vår lilla tjej! Två tänder...
 

 Kategori: Babysnack,
Taggar: tänder,

 

 

13
DEC 2012
18:51

 

1

 
Igår när vi skulle på träff med mammgruppen så inspirerades jag av en gammal outfit jag lagt upp tidigare, men jag skippade skorna (jag hade gärna matchat med dem men det kändes lite överkurs för en mammaträff när skorna ändå åker av på en gång).
 
Synd bara så klädde vi oss i onödan då vi var ensamma att dyka upp på träffen :( Så det var bara att bege sig hemåt igen och hoppa i mjukisarna ;)
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Leggings, halsband, kofta, linne,

 

 

13
DEC 2012
13:56

 

1

 
 
Jag har några orkidéer som inte har blommat ut för sin andra gång än men så här till jul tycker jag det passar bra, en utblommad vit orkidé är för mig vårigt. Nu passade jag på att klä de gröna bladen och tomma stjälkarna med glittriga julgranskulor för att skapa lite julkänsla. Lyckades jag? Det tycker jag! Passar så bra in i det vita krispiga köket nu till jul.
 
 

 Kategori: Inredning - Vårt kök,
Taggar: julpynt, orkidé,

 

 

13
DEC 2012
10:56

 

1

 
Glad Lucia på er där ute! Vad hittar ni på idag? Vi har en mysig familjedag här hemma då prinsen är ledig. Jag och lillan steg upp tidigt och tittade på Luciatåget på TV medan prinsen fick en sovmorgon. Vid hennes förmiddagsvila bytte vi av varandra och jag fick sova en extra stund, så nu är vi båda utvilade :) Dagens planer är än inte spikade så vi får se vad vi hittar på..
 
Ha en bra dag där ute!

 Kategori: Dagbok,
Taggar: ledig,

 

 

12
DEC 2012
18:22

 

0

 
Efter tips från min vän Marie så har jag börjat säsongsortera min klädkammare i hopp om att det ska skapa lite mer plats. Jag har inte velat göra det tidigare då jag använder de flesta kläder året om (klänning eller kjol med tjockare strumpbyxor och kofta) men vid närmare eftertanke så inser jag ju att alla korta byxor och alla pastell- och korallfärgade plagg inte används under detta halvår.
Jag har kommit en bit på vägen, en påse har fyllts hittills, men jag tar det successivt när jag letar fram andra plagg.
 
Säsongsorterar ni era kläder?

 Kategori: Garderob - Inspiration,
Taggar: kläder, säsongsortera,

 

 

12
DEC 2012
15:34

 

1

 
Idag stökade jag runt lite i klädkammaren och kom på att jag inte har visat en ordentlig bild på smyckeskrinet jag fick av pappa förra julen. Den kommer ifrån Glitter och jag såg att den finns till salu även i år. Den slukar en MASSA smycken men skapar ändå en överblick av allt. Dessutom fick man med en liten reseetui att frakta smycken med på resan, smart tänkt!
 

 Kategori: Inredning - Vår hall,
Taggar: Klädkammare, Smycken, förvaring,

 

 

12
DEC 2012
09:31

 

0

 
Igår tog jag och prinsen tag i vår julklappsshopping. Vi har spånat en del och spanat lite på stan men själva shopping gör vi online. Dels för att det är lugnare men framförallt för att då beställer vi leverans hem till mina föräldrar i norr så slipper vi släpa med allt på flyget. Riktigt smart tänkt av oss i år tycker jag! :) Nu hoppas vi bara att det inte blir förseningar i frakten...
 
Nu är vi nästan klara, lite kompletteringar kvar bara. Min familj har kört flera år nu med att lotta julklapp så man bara behöver fokusera på en vuxen som då får en ordentlig julklapp. I år hakade prinsens familj på en likadan lottning, så i år skulle jag köpa julklapp till min systers kille och till prinsens bror. Sen står ju småbarnen utanför denna lottning och får ett paket var av alla :) Detta innebär att jag bara behöver fokusera på åtta julklappar i år, istället för över 20st. Puh!
 
Hur går det med er julklappsshopping? Har ni börjat? Är ni klara?
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: julklappar,

 

 

11
DEC 2012
16:34

 

2

 
Som trappombud tog jag mig på att försöka hitta på något med vår gemensamma festlokal för vad som kvarstår av vår trapphuspeng detta år, hela 300kr. Så jag tog med familjen till IKEA och shoppade loss ;) Lite tyg, kuddar, lampor, ljus och pyssel senare har ni då här resulatet. En förbättring helt klart, men jag är inte färdig. Pengarna är slut men nya kommer efter årsskiftet och det finns gratisgrejer att få tag i så "stay tuned" för vidare inrending.
 
 

 Kategori: Inredning - Vår balkong,
Taggar: festlokal,

 

 

11
DEC 2012
13:04

 

0

 
För gårdagens tjejträff så blev det detta som hittades i garderoben. Vi fortsätter med att hitta gamla godingar ur garderoben som dessa leggings med skinndetaljer.
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Klocka, Leggings, tunika,

 

 

11
DEC 2012
09:32

 

0

 
Igår kväll hade jag en riktigt mysig kväll med tjejerna över en middag på Vapiano. Lillan hängde under tiden med sin pappa så jag fick fokusera på mig själv en stund. Hon är min lilla älskling men ibland behöver man egentid. Hon är så söt och snäll på resturangbesök men det är svårt att hänga med fullt ut i samtalen när hon tar den största delen av min uppmärksamhet (kolla att hon inte gör sig illa, tar något från bordet, underhålla med något osv osv)
 
Brevid oss hade vi ett par som var ute och åt med sitt barn på ca 4mån som gallskrek mest hela tiden. Detta fick mig att tänka på en diskussion på facebook om ämnet. Får småbarnsföräldrar ta emd sina barn på resturanger? Jag skummade igenom diskussionen lite för ett tag sedan och extremisterna från båda hållen yttrade sig hej vilt! De utan barn som tyckte att alla med barn skulle stanna hemma och de med barn som tyckte att de hade all rätt att gå på resturang och låta sina barn riva runt på resturangen och bordsgrannarna för "barn är ju bara barn". Går ni på resturang med era barn?
 
Jag tycker ABSOLUT familjer ska få gå ut och äta tillsammans! MEN det handlar ju om uppfostran och lyhördhet. Först och främst så uppfostrar man ju de äldre barnen om hur man uppför sig på en resturang. Sen måste man ju vara lyhörd, har man en gallskrikande bebis eller en hysteriskt barn så trivs ju inte barnet där och man kanske inte borde ta den där extra kaffekoppen och dröja kvar längre utan runda av för barnets skull.
Vad tycker ni?

 Kategori: Babysnack,
Taggar: Restauranger,

 

 

10
DEC 2012
16:50

 

0

 
Favorithoodien har åkt fram igen, och tillsammans med ett par leggings vart det en perfekt outfit att springa runt bland IKEA hyllorna med.
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Leggings, hoodie,

 

 

10
DEC 2012
12:38

 

1

 
Måndag, vilket betyder städdag. Tvättmaskinerna snurrar på men istället för att storstäda hemma så har jag tagit tag i ett annat inredningsprojekt. Tyvärr så ser det inte ut som om jag hinner klart idag, så jag får nog färdigställa imorgon. Nu är det dags för lillans lunchvila så jag tänkte då passa på att hämta upp tvätten och hoppa in i duschen så jag får det gjort innan kvällens tjejträff (ni mammor vet hur svårt det är att hitta tiden för en dusch så länge prinsarna inte är hemma).
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: Städa, måndag, projekt,

 

 

10
DEC 2012
09:54

 

1

 
I lördags när vi blev bortbjudna på middagen så erbjöd jag mig att göra efterrätten. Eftersom jag bakade dagen innan också så körde vi på samma tema med nästan samma ingredienser, men denna gång satt pepparkakssmaken i själva kakan istället för frostingen. Detta var Leilas Christmas Cupcakes.
 
Den här cupcaken var mer i min smak med mer smak av choklad än socker, och så lyckades jag med gräddningen den här gången ;) Dock så smakade den inte lika juligt då pepparkakssmaken försvann lite bakom all choklad.
 

 Kategori: Mat/Bak,
Taggar: Cupcakes,

 

 

09
DEC 2012
20:20

 

0

Idag "svängde vi förbi" IKEA för att inhandla lite saker till ett projekt jag ska ta tag i imorgon. En sväng slutade med 3,5 timmar av vandring kring hyllorna och mys över några tallrikar julmat. En väldigt bra andra advent med andra ord :)  

 Kategori: Dagbok,
Taggar:

 

 

09
DEC 2012
13:41

 

0

 
Till en mysig middag hemma hos vänner igår kväll så åkte denna svartvita outfit på bestående av linne, shorts och cardigan. Och som jag skrev igår piffades outfiten upp med juligt röda läppar :)
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Cardigan, linne, shorts,

 

 

09
DEC 2012
10:17

 

0

 
Till vår trerättersmiddag med lite julsmaker så gjorde jag chokladcupcakes med pepparkaksfrosting till efterrätt. God frosting med smak av pepparkaksdeg :) Något för den riktigt sötsugne för den är riktigt sockersöt! Så söt så till och med gottegrisen jag bara fick i mig en.
 
Annars så råkade jag ha i dem för länge i ugnen så de blev lite torra.. :( men ätbart blev det i alla fall. Det är svårt det där tycker jag, att få dem lagom kladdiga med nya smeter, ugnstider, formstorlekar osv. Jag gjorde dock en annan variant av pepparkakscupcakes igår som lyckades bättre, bilder kommer en annan dag.
 

 Kategori: Mat/Bak,
Taggar: Cupcakes,

 

 

08
DEC 2012
18:18

 

0

 Röda läppar piffar upp vilken outfit som helst! Bilder på hela outfit en kommer imorgon, nu är vi redan på väg. Ha en trevlig lördag!

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Läppstift,

 

 

08
DEC 2012
14:33

 

0

 
Nu finns bilder uppe på vår lilla 7månaders lucia uppe på fotobloggen för er med tillgång!
 
Denna blogg är mitt privata fotoalbum med små och stora händelser i
mitt liv som jag lyckas fånga på bild. Bloggen är lösenordsskyddad
med åtkomst för familj och vänner jag vill dela dessa stunder med,
har du fått lösenordet så var vänlig och respektera detta och dela
inte ut det eller bilderna till andra.
Inloguppgifterna får du lätt av mig eller prinsen, det är bara att fråga :)

KRAM på er!

 Kategori: Foto,
Taggar: Fotobloggen,

 

 

08
DEC 2012
12:57

 

0

 
 
 
 
I kontrast till vardagsrummet så går julpyntet i vårt kök i krispigt vitt och silver. Detta passar in i det annars också så ljusa köket och julpyntat finns där utan att det tar över helt. :)
 

 Kategori: Inredning - Vårt kök,
Taggar: julpynt,

 

 

08
DEC 2012
10:45

 

0

Igår blev vår lilla tös hela 7 månader! Och här går det med full fart framåt, eller framåt i alla fall ;) Hon har inte lärt sig krypa än men med hjälp av att rulla/åla och hasa på rumpan tar hon sig en bit framåt. Rullandet och sittandet är inga problem och det är på gång att hon lär sig ta sig upp i sittande själv. Hon kommer halvt i krypställning men ena benet fassnar under och sen blir det magplask. Den här månaden har hon upptäckt sina ben mer och älskar att få hoppa i famnen och stå på sina egna ben en stund.
Ett riktigt humör har hon och har lärt sig skrika till när hon är missnöjd, eller bara för att leka med rösten utomhus eller när det ekar. Joller som liknar "pappa" och "mamma" har dykt upp, ironiskt nog "bpabpa" när hon leker och "mmammma" när hon är missnöjd :P
 
Smakportionerna går utmärkt och hon slukar allt! ;) Vi har även kommit igång med hemmalagad mat som går lika bra det med vilket känns skönt. Nu äter hon en halv portion till lunch och tre fjärdedels portion till middag, nästa vecka har vi nog ersatt middagen helt.
 
En milstolpe nådde vi denna månad när sängbotten på spjälsängen behövde sänkas för hon började dra upp sig själv. Efter det var det några nätter som hade "tuffa" sövningarna, men nu går det som vanligt igen. Nätterna varierar, hon somnar vid 19.30 som vanligt och vaknar vid tretiden. Ibland behöver hon amma då men oftast räcker det med att sätta i nappen igen. Sen sover hon till 6-7 och vill frukostammas. Vi har haft en lyxvecka nu när frukostamningen har hamnat tidigt vid 6 och då har hon somnat om till 8-8.30, sovmorgon!

 

 Kategori: Babysnack,
Taggar: babyutveckling,

 

 

07
DEC 2012
20:22

 

4

 
Tyst på bloggen idag.. Men vi har haft fullt upp med en tur på stan och sen förbereda en trerätters middag. Nu är maten i magen och jag sitter och sover lillan. Ska bege mig åter ut och umgås med gästerna. Ha en mysig fredag där ute!
 

 Kategori: Dagbok, Mat/Bak,
Taggar: Fredagsmys,

 

 

07
DEC 2012
15:20

 

0

Så här i efterhand inser jag ju hur dum idé det var, att shoppa vinterkläder till lillan så här dagarna efter snökaoset :( Hade vi haft lite framförhållning så hade vi gjort det när overallerna kom ut i butik för vi visste ju att vi skulle spendera tre veckor i norr över jul och nyår. Vi hade väl tänkt hon skulle klara sig med åkpåsen, men nu har hon kommit upp i den åldern att hon vill upp ur vagnen då och då. Hur som haver så hittade vi en till slut :)

 Kategori: Garderob - Babykläder,
Taggar: Overall,

 

 

07
DEC 2012
08:13

 

0

 
När jag skaffade bloggen för 4,5år sedan så var jag ju helt anonym och tyckte att lifeofcinderella.blogg.se var ett perfekt namn, men som med det mesta har det ändrats med tiden. Nu har jag börjat tycka det dels är för långt (både användarnamnet och blogg.se) och komplicerat med engelskan.. så efter en tids spånande så har jag nu bytt till en egen domän, på svenska :)
 
Från och med igår kväll hittar du bloggen på lindasfagravarld.se! (gamla adressen fungerar dock fortfarande). Följ min blogg med Bloglovin!

 Kategori: Blogg / Design,
Taggar: bloggnamn, domän,

 

 

06
DEC 2012
20:12

 

1

 
Ett tips till alla där ute som inte har levande gran och levande växter hemma över jul av olika anledningar (som oss som ska resa bort) eller inte heller står och julbakar hela dagarna så måste jag tipsa om denna. Förra året hittade jag och prinsen denna doftolja på Indiska som vi droppar direkt ner i värmeljusen. Den juliga doften sprider sig subtilt i hela lägenheten. Mys!!
 

 Kategori: Inredning - Vårt vardagsrum,
Taggar: julpynt,

 

 

06
DEC 2012
16:53

 

0

 
Nu när lillan börjar kunna spendera mer tid med sin pappa och jag kan sväva iväg på egna äventyr då och då så har behovet av en handväska återkommit. Mina svarta var så stora så jag hittade denna på Gina Tricot i alldeles "lagom" storlek.

 Kategori: Garderob - Nytt!,
Taggar: handväska,

 

 

06
DEC 2012
13:40

 

0

 
Vilket härligt väder vi har idag! Temperaturen är strax under noll och solen kikar fram lite. Vi skulle ha gått ut på en långpromenad om föret var lite bättre, nu tog vi oss knappt fram och tillbaka till gymmet. Men det blir väl inte bättre plogat än så här när de kör runt med "gräsklippare med plog på" som någon så fint uttryckte sig på facebook ;) Tydligen så tycker de att det räcker om vi puttar snön lite åt sidan och plattar till det lite i mitten istället för att skrapa bort det ordentligt. Vi kanske ska ta varsin spade och gå ut och skotta lite så får de lite hjälp och vi lite frisk luft ;)
 

 Kategori: Dagbok,
Taggar: snö,

 

 

05
DEC 2012
22:23

 

0

Ikväll medan prinsen pysslat på ute i garaget så har jag fortsatt sortera om bland kategorierna för att få bloggen mer överskådlig.
 
Jag insåg mitt i detta arbete att ett av mina "bloggben" var oaktuellt. Träning/Hälsa. Visst, jag tränar fortfarande men det är ju ingenting jag egentligen skriver om aktivt, förutom att jag besökt gymet osv. Inte så mycket att stödja bloggen på. Annat vore om jag skrev om olika träningssätt med tips osv men det ligger inte i mitt intresse just nu så jag tar bort det bloggbenet helt enkelt. Självklart finns kategorin kvar (under övrigt) och jag kommer skriva ngt inlägg här och där, men jag kommer inte stödja bloggen på det.
 
Just nu får bloggen stå på tre ben, och jag tror det är tillräckligt då dessa tre är så vida.
 
 
Berätta jättegärna för mig vad du vill läsa mer om! Du kan absolut vara anonym om du vill :)

 

 Kategori: Blogg / Design,
Taggar: bloggben,

 

 

05
DEC 2012
20:02

 

0

 
Vår spegel har hittat sin plats på väggen i hallen för ett tag sen. Jag skulle måla den vit tänkte jag och har inhandlat färgen klart.. men jag fick lite kalla fötter just innan. Den guldiga färgen ger ju lite värme till hallen. Dock så blir ju denna yta lätt plottrig med alla plagg så en vit spegel skulle kanske lugna ned det lite.. Jag frågar er igen innan jag tar tag i det efter jul. Vad tycker ni?
 
Idag har förresten inredningskategorin fått en rejäl ansiktslyftning och "Hemma hos.." har sorterats in per rum vilket förhoppningsvis skall göra det mer överskådligt. :) Kika in under rullmenyn högst upp på sidan eller i menyn till höger här. Låt mig gärna veta vad ni tycker.

 Kategori: Inredning - Vår hall,
Taggar: Spegel, bänk,

 

 

05
DEC 2012
15:47

 

0

 
Det har verkligen börjat regna outfits bilder på bloggen den senaste månaden kanske ni har märkt. Det är inte bara en medveten skärpning från min sida utan det är även snåljåpen i mig som inte vill göra sig av med kläder. Ni förstår, jag har gjort ett löfte till mig själv att de kläder som ej har använts under denna höst och vinter skall skänkas bort. Sen gör jag desamma med vår/sommar garderoben. Och det finns ju inget bättre sätt att dokumentera vad som används än att fota det till en outfitbild :) Hoppas ni gillar dessa bilder, för fler är på G, alla dagar förutom dagar som denna när jag bara hänger hemma i mjukisar.
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Klädkammare, rensa,

 

 

05
DEC 2012
12:33

 

1

Ja se det snöar. Ja se det snöar. Det var väl roligt, HURRA! ;)
 
Vi roas här inne av spektaklet utanför våra fönster. Problemet ligger inte att det kommer snö, för låt oss erkänna, så jäkla mycket är det inte. Visst det blåser och det är lössnö vilket hindrar sikten. Problemet ligger i att Stockholm inte är förberedda med plogbilar och chaufförer som inte kan köra i snö. Punkt.
 
Utanför oss så har en buss kört fast och chauffören tror han kommer loss om han gasar lite hårdare. Suck! I korsningen har bilar kört fast och istället för att skotta loss sig så kastar de lite grus framför däcken.. Andra försöker lyckan genom att köra på trottoarerna istället.. Behöver jag säga mer?? ;)

 Kategori: Dagbok,
Taggar: snö,

 

 

05
DEC 2012
08:55

 

1

 
Nej, kanske inte riktigt så farligt men det är nog på god väg. Det är väl inte så mycket snö, mätt för oss från norrbotten, men det är ju kaos här i alla fall. Jag hade tänkt ta en promenad till gymmet med lillan men så länge plogbilen inte kommer förbi så ger jag mig inte ut med vagnen med risken för att fassna..
Det blir en innedag för oss idag igen. Vi får se vad vi hittar på.. Hörs snart igen!

 Kategori: Dagbok,
Taggar: snö,

 

 

04
DEC 2012
21:19

 

0

 
Ikväll snubblade jag över en riktig drömbutik på nätet! Oj vad jag hittade saker jag vill ha! Det lär bli en beställning direkt efter jul när alla julklappar är inhandlade. Tills dess får jag hålla tummarna att jag kanske kan vinna brödboxen på bild ovan.. Tänk vad snyggt den skulle passa in i vårt kök (i blått eller vitt)! Och tillsammans med de där ugnsformarna.. och muggarna.. och kakfatet..
 
Det är nästan så jag inte vill dela med mig av tipset men jag är snäll ikväll ;) Kika in på borett.se och börja på en önskelista.

 Kategori: Inredning - Inspiration,
Taggar: nätbutik,

 

 

04
DEC 2012
18:34

 

0

 
Jag slrev ju för ett tag sedan om ett pysselrum som jag skulle vilja ha i mitt drömhus, men jag börjar inse attt jag måste hitta en lösning fram tills dess för just nu svämmar mina pyssellådor över! En ordentlig byrå till hallen istället för ett skrivbord skulle ju kunna vara en idé..
 

 Kategori: Inredning - Vår hall,
Taggar: Hall, pyssellåda,

 

 

04
DEC 2012
12:49

 

0

 
Planerna igår ändrades ytterligare och jag skippade städandet helt och hållet och åkte ut till Bromma efter träningen med lillan för en lekdejt. Lillan fick leka av sig med sällskap och mamma fick surra ikapp lite ;)
 
Vad passar bättre för lek på golvet än ett par jeansleggings? Dessa bodde jag i förut och nu har de hittat fram ur garderoben igen. Den varma härliga koftan är också ett gammalt men uppskattat köp från Gina Tricot för en massa år sedan. T-shirten är ett köp från Barcelona.
 
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Leggings, T-shirt, kofta,

 

 

04
DEC 2012
09:24

 

0

 
Idag myser vi hemma i värmen. Efter en gårdag med flängande mellan gym och lekdejter så tyckte jag och lillan att vi skippar öppna förskolan idag och bara myser hemma i värmen. Ute är det -15grader igen och även om jag gillar snö och kyla så beger vi oss inte ut idag, lillan behöver ordentligare vinterkläder innan vi kan njuta av vintern på riktigt.
 
Igår hade vi familjemys på riktigt då hela bostadsområdet var utan ström i tre timmar. Det var ju tur att jag hunnit ställa fram alla julljus som kom till väl användning igår. Men visst är man beroende av el. Allt från att roa oss med en film eller det självklara att laga mat på spisen. Men vi hade det mysigt i alla fall!

 Kategori: Dagbok,
Taggar: kyla, ljus, strömavbrott,

 

 

03
DEC 2012
12:43

 

0

 
"Har du en ny kjol?" undrade prinsen. "Nej, den är flera år gammal." svarade jag. "Men varför har du inte haft på den förut då?" var hans undran. "Det har jag ju, på julafton när jag köpte den OCH året efter!"
 
Så är det med ganska många kläder i min garderob, köpta för ett eller två tillfällen. Men då var det ju bra att jag fick en möjlighet att klä upp mig (och lillan) för lite adventsfika igår kväll, och vad passar inte bättre än att välkomna julen med en röd kjol och röda sidenband :)
 
Nu ska jag bara hitta användning för mina röda pumps också! ;)
 

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Armband, Topp, kjol, ringar,

 

 

03
DEC 2012
08:02

 

1

Godmorgon! Här sitter jag och äter frukost för mig själv. Lillan ammade vid sju men tyckte inte det var dags att stiga upp så hon somnade om, men jag var pigg efter att ha fått sova hela natten så jag tassade upp vid halv åtta. Dagens planer? Måndag innebär städdag, men jag stuvar nog om lite i ordningen. Termometern visar - 15 så jag byter nog min eftermiddagspromenad till en förmiddag med gym. Städa kan jag göra efter, om jag orkar ;) Ha en bra dag där ute!

 Kategori: Dagbok,
Taggar:

 

 

02
DEC 2012
20:53

 

0

Första advent passerade fort och nu börjar dagen lida mot sitt slut. Vi är på väg hem efter en mycket trevlig kväll med Adventfika hos en vän. Glad första advent på er där ute! Snart är det julafton ;)

 Kategori: Dagbok,
Taggar:

 

 

02
DEC 2012
11:12

 

0

 
Här kommer ett bildregn av resultatet av julpyntandet av vardagsrummet igår (köket kommer senare). Så här i efterhand måste jag säga att det är värt det. Visst, det tar typ en hel dag, men resultatet blir så mysigt!
 
Jag försöker gruppera mitt julpynt i små grupper av stilleben så det inte blir så där rörigt och plottrigt. Färgerna går som vanligt i varmt röd och guld i vårt juliga vardagsrum. Jag hade gärna bytt ut de vita skira gardinerna till någon transparent guldig eller rostig gardin, men det får nog bli till nästa år.
 

 Kategori: Inredning - Vårt vardagsrum,
Taggar: julpynt, vardagsrum,

 

 

01
DEC 2012
18:59

 

0

 
Dagen har gått i julpyntandets tecken. När jag väl kom igång så kom allt fram av bara farten ;) Eller inte allt, jag gjorde faktiskt en liten rensning bland jullådorna, sånt som inte åkt fram på flera år eller som ställts fram sådär lite i skymundan, det rensas bort i år.
 
Hade vi varit hemma i år hade jag mer än gärna pyntat huset med julgrupper som denna från interflora, så stämningsfullt och stilrent samtidigt som det doftar gott :) Nu när jag tänker på det så har jag faktiskt ett presentkort att utnyttja.. hm.. använda nu eller spara till annat tillfälle?
 
Bilder på resultatet efter idag kommer om någon dag, måste fota på dagen när det är bättre ljus.
 
 

 Kategori: Inredning - Inspiration,
Taggar: julgrupp,

 

 

01
DEC 2012
13:16

 

0

 
För gårdagskvällens mys på stan med middag ute följt av bio fick det bli denna sköna outfit :) Mjukt och skönt med både kjol och top i trikå och sedan en tjock härlig cardigan på för värmen.

 Kategori: Garderob - Outfits,
Taggar: Boots, Cardigan, Topp, kjol, skärp,

 

 

01
DEC 2012
09:32

 

0

 
Jag och lillan tog en sovmorgon till halv nio i morse, skönt! Men nu är vi uppe och äter frukost. Julmusik på radion, krispigt vitt ute.. Julkänslan börjar infinna sig! Kanske så pass att lite julpynt åker fram idag :)

 Kategori: Dagbok,
Taggar:

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...